Uusi F1-tallipäällikkö joutui koville kuljettajakysymyksen kanssa: yritti olla lietsomatta huhuja, mutta lietsoi niitä silti – "En voi sanoa enempää"

Loppukesästä uuteen omistukseen siirtyneen Williams-tallin väliaikainen tallipäällikkö Simon Roberts yritti perjantaina olla lietsomatta tallin ympärillä pyöriviä kuljettajahuhuja – mutta lietsoi niitä silti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, ennakkotunnelmat klo 15.00, aika-ajot klo 15.55
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Williams vahvisti heinäkuussa, että tallin kuljettajina jatkavat ensi kaudella George Russell ja Nicholas Latifi. Merceksen suojatteihin kuuluvalle Russellille ensi kausi on kolmas Williamsilla, Latifille toinen.

Viime viikkoina on kuitenkin huhuttu, ettei Russellin jatko tallissa ole sopimuksesta huolimatta varma.

F1-mediassa kerrottiin taannoin, että Williamsin uusi omistaja, yhdysvatalainen sijoitusyhtiö Dorilton Capital, olisi käynyt neuvotteluita Racing Pointilta tämän kauden päätteeksi lähtevän Sergio Pérezin kanssa.

Pérez, 30, on tallien silmissä houkutteleva kuljettaja, sillä hän on nopea radalla ja hänen taustallaan on rahaa – aivan niin kuin on Latifinkin taustalla. Mikäli Williams haluaisi turvautua koronaviruksen heikentämässä taloustilanteessa kahteen niin sanottuun maksukuskiin, Russell jäisi rannalle.

Perjantaina asiaa kommentoi tallipäällikkö Roberts, joka yritti kaikin tavoin olla lietsomatta huhuja ja spekulaatioita.

– On paljon spekulaatioita, ja tarjolla on paljon hyviä kuljettajia, jotka etsivät itselleen työpaikkaa. Dorilton osti tallin, eikä mikään ole muuttunut. En voi sanoa enempää, Roberts sanoi muun muassa Autosportin mukaan.

Kuitenkin kun Robertsia hieman myöhemmin pyydettiin vahvistamaan, että Russell ja Latifi ajavat Williamsilla myös 2021, hän ei suostunut tekemään niin.

– En aio sanoa mitään kuljettajistamme. He molemmat ovat tehneet hyvää työtä. Ilmassa on niin paljon spekulaatioita, etten halua heittää liekkeihin enää yhtään bensaa. Joku tarttuu johonkin yksityiskohtaan, mitä sanon. Katsotaan kuljettajamarkkinat loppuun.

– En aio puhua aiheesta. Dorilton osti tallin, eikä mikään ole muuttunut kuljettajiin liittyen. On hullua, miten paljon spekulaatioita ja huhuja on. Emme kommentoi enempää.

Robertsille tarjottiin vielä toinen mahdollisuus huhujen ja spekulaatioiden tukahduttamiseen. Häneltä kysyttiin, voiko hän sanoa, ettei Pérez aja tallissa 2021.

– Mahdollisesti, mutta emme halua sanoa mitään suuntaan tai toiseen. Olemme täällä keskittymässä GP-viikonloppuun. Ei meillä ole mitään uutisia.

Lue myös:

    Uusimmat