Uusi Audi A4 saa yllättävän nimen – yksi numero paljastaa jatkossa kaikkien Audien käyttövoiman

Audi tuo markkinoille täyssähköisen farmarin – tässä esimakua 1:23
Tässä esimakua Audin tulevasta täyssähköisestä farmarista, eli A6 Avant e-tronista.

Audi aikoo rukata autojensa nimiä uusien mallisukupolvien myötä. Tulevaisuudessa auton käyttövoima käy ilmi jo mallinimen numerosta.

Audin polttomoottori- ja sähköversiot erottaa tulevaisuudessa mallinimen numerosta. Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann vahvisti saksalaiselle Auto Bildille valmistajan alkavan nimetä polttomoottoriautojaan parittomilla numeroilla ja sähköautoja parillisilla.

Audi A4:n tapauksessa muutos tarkoittaa sitä, että pian esiteltävä uusi polttomoottorinen sukupolvi kantaa nimeä A5, sillä A4-nimeä tulee kantamaan saman segmentin täyssähköauto. Saman kohtalon on kokemassa myös A6, joka jatkaa saksalaisvalmistajan mallistossa uuden sähköfarkun nimenä, ja polttomoottorimalli ristitään A7:ksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita täyssähköautoille tähän asti e-tron-lisänimen häviämistä, vaan se tulee jatkossakin olemaan osa nimeämiskäytäntöä – ainakin mikäli se Duesmannista riippuu. Lisänimi nähdään siis jatkossa vain parillisilla A-numeroilla varustetuissa sähkö-Audeissa.

Audin täyssähkömallistossa on tällä hetkellä e-tron GT:n lisäksi Q4 e-tron sekä Q8 e-tron, joista jälkimmäinen tunnettiin aiemmin Audi e-tronina.

Audi esittelee sen viimeiseksi jäävän uuden polttomoottorimallin vuonna 2025. Vuodesta 2033 eteenpäin se valmistaa pelkästään täyssähköautoja.

Audin nimikäytännön muuttumisesta kertoi aiemmin Tyyliniekka.

Lue myös:

    Uusimmat