Farmari ei ole kuollut! Audi esitteli tulevaisuuden farkun 700 kilometrin toimintamatkalla

Audi tuo markkinoille täyssähköisen farmarin – tässä esimakua 1:23
Audi A6 Avant e-tron on täyssähköisen farmarin konsepti. Tuotantoversio on tulossa 2024.

Audi lupailee farnarikoriselle sähköautolleen jopa 700 kilometrin toimintamatkaa.

Katumaasturibuumista huolimatta Audi ei hylkää farmarikoria. Saksalaisvalmistaja on esitellyt A6 Avant e-tron -konseptiauton, täyssähköisen edustusluokan farmariauton. Audin mukaan konsepti ei ole mikään muotoiluharjoitelma, vaan se ennakoi tuotantomallia, jota saadaan odottaa vuoteen 2024.

Auto on on 4,96 metriä pitkä, 1,96 metriä leveä ja 1,44 metriä korkea. Tavaratilan litratilavuutta ei ole vielä kerrottu.

Parhaimmillaan toimintamatkaa luvataan 700 kilometriä. Tehokkaimmat versiot kiihtyvät nollasta sataan alle neljässä sekunnissa, muutkin alle seitsemässä sekunnissa.

Voimalinja ja akkuteknologia perustuvat 800 voltin järjestelmään. Akkua voidaan ladata jopa 270 kilowatin teholla. Audin mukaan pikalatauksella lisäkilometrejä kertyy peräti 300 vain kymmenessä minuutissa ja akku latautuu viiden prosentin tasosta 80:een prosenttiin alle 25 minuutissa. Konseptiauton akun kapasiteetti on sata kilowattituntia.

Sähkömoottoreita on kaksi, ja kokonaistehoksi kerrotaan 350 kilowattia ja vääntömomentiksi 800 newtonmetriä.

Auton ilmanvastus on erittäin pieni, ja cW-luku onkin vain 0,24, mikä auttaa osaltaan energian pihistämisessä ja toimintamatkan pidentämisessä.

Lue myös:

    Uusimmat