Uuden seuran löytänyt Petteri Koponen lähti pikahälytyksellä Italiaan – MTV Urheilu tapasi suomalaistähden lentokentällä

Uuden seuran löytänyt Petteri Koponen unelmoi koripallouransa päättämisestä EM-turnaukseen 0:49
Uuden seuran löytänyt Petteri Koponen aikoo olla mukana helmikuussa, kun Susijengi tavoittelee EM-kisapaikkaa ratkaisuotteluissa.

Koripalloilija Petteri Koponen on löytänyt itselleen uuden seuran. Koponen matkusti sunnuntaina Italiaan Serie A -seuran Pallacanestro Reggianan lääkärintarkastukseen, jonka läpäiseminen sinetöisi sopimuksen.

Koko alkukauden pelaamatta ollut Koponen kertoo MTV Urheilun haastattelussa, että ensimmäiset tunnustelut Pallacanestro Reggianan suuntaan tapahtuivat ennen vuodenvaihdetta. Lopulta lähtö Italiaan tuli pikahälytyksellä.

– Nopeasti homma eteni. Eilen (lauantaina) sain tietää, että tänään pitäisi ehkä lähteä. Nopea koronatesti ja muut hommat maaliin, pakkaukset ynnä muut ja nyt ollaan tässä lähdössä Italiaan sitten, Koponen kertoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Koposella on yhä voimassa oleva sopimus saksalaisen Bayern Münchenin kanssa. Hän ei kuitenkaan ole pelannut seurassa otteluakaan kuluvalla kaudella, vaan on pitänyt kuntoaan yllä Suomessa.

Suomalaiselle on etsitty uutta seuraa pitkin syksyä eri puolilta, mutta koronatilanne on vaikuttanut Koposen mukaan myös koripallon pelaajamarkkinoihin.

– Kiva, jos tämä menee maaliin. Huomenna on lääkärintarkastus. Katsotaan, pääseekö vanha mies läpi, ja saadaan hommat maaliin ja pääsen vihdoin pelaamaan.

Koponen pelasi aiemmin Italian Seria A:ssa Virtus Bolognan joukkueessa vuosina 2008–2012. Paluu Italiaan maistuu makoisalta. Pallacanestron kotikaupungista Reggio Emiliasta on matkaa Koposen vanhaan kotikaupunkiin Bolognaan alle sata kilometriä.

– Heti, kun alettiin selvittää tätä, tiesin paikan ja joukkueen. Se on lähellä Bolognaa, hieno paikka, kiva maa. Viihdymme tosi hyvin. Kiva mennä takaisin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Koposen pelitauko on venynyt poikkeuksellisen pitkäksi. Samalla suomalaisella on ollut aikaa laittaa 32-vuotiasta kroppaansa kuntoon. Hän arvioi, että tauon aikana on tapahtunut kehitystä.

– Se nähdään kohta, miltä kroppa tuntuu. Varmaan ensimmäiset viikko, kaksi tuntuvat aika pahalta kropassa, kun lähtee taas vetämään täyspinoisesti korista. On tehty juttuja, jotka auttavat pelaamiseen, kunhan pääsee koriskuntoon. Veikkaan, että tuntuu paremmalta kuin aikaisemmin. Toivottavasti se näkyy pelaamisessakin.

Koponen joutui jättäytymään pois Suomen EM-karsintaottelusta marraskuussa korona-altistumisen vuoksi. Susijengit seuraavat koitokset odottavat helmikuussa, kun Suomi ratkoo EM-kisapaikkaa otteluissa Sveitsiä ja Georgiaa vastaan.

Koponen aikoo olla mukana auttamassa maajoukkuetta EM-kisapaikan tavoittelussa.

Yllä olevalla videolla Koponen kertoo maajoukkuepeleihin liittyvästä unelmastaan.



Lue myös:

    Uusimmat