Uuden Qanon-salaliittoteorian mukaan Trumpista tulee presidentti 4. maaliskuuta – hämmentävä teoria kerää kannatusta internetissä: "Teloituksia tulee tapahtumaan"

2:52
Tuoreen teorian mukaan Trump nimitetään presidentiksi maaliskuussa – näin hämmentävästä teoriasta puhutaan: "Teloituksia tulee tapahtumaan"

Osa Qanon-salaliittoteoreetikoista uskoo, että Donald Trump astuu presidentin virkaan 4. maaliskuuta. Uusi hämmentävä teoria vaikuttaa pohjautuvan siihen, että heidän mielestään viimeksi Yhdysvalloissa oli presidentti vuonna 1871.

Qanon-salaliittoteorioihin uskovien ihmisten keskuudessa ei vieläkään luovuta toivosta, että Trump jatkaisi presidenttinä.

Kun Joe Biden astui tammikuun 20. päivänä Yhdysvaltojen 46. presidentiksi, osa salaliittoteoreetikoista pettyi. He odottivat, että Trump jollain keinolla ottaisikin vallan.

Nyt salaliittofoorumeilla liikkuu uusi teoria.

Uuden salaliittoteorian mukaan vuonna 1871 Yhdysvallat muuttui salaa yritykseksi. Täten sen jälkeen nimitetyt presidentit eivät oikeasti ole olleet virassaan eivätkä perustuslakiin sen jälkeen tehdyt muutokset ole voimassa.

Vuoteen 1933 asti presidentin virkaanastujaispäivä oli 4. maaliskuuta, mutta päivää muutettiin perustuslain muutoksella.

Tämän vuoksi nämä sinnikkäät salaliittoteoreetikot ovat päätelleet, että Donald Trumpista tulee Yhdysvaltojen 19. presidentti ensi kuussa.

Trump-hotellin kysyntä kasvoi

Forbesin mukaan Trump-hotellin hinnat Washingtonissa ovat pompanneet 3.–4. maaliskuuta välisellä ajalla. Trumpin liiketoimia seuraavan 1100 Pennsylvania -sivuston pitäjä Zach Everson uskoo, että kyse voi olla hänen kannattajiensa varauksista.

Esimerkiksi tammikuussa hotellin huoneet varattiin loppuun, kun Trumpin kannattajat kerääntyivät Washingtoniin ja lopulta suuri joukko mellakoijia tunkeutui kongressitaloon.

Qanon on salaliittoteorioita pääosin internetissä levittävä järjestäytymätön ryhmä ihmisiä. Salaliittoteorioiden väitteet on kumottu kerta toisensa jälkeen, mutta teorioilla on silti kannattajansa.

"Teloituksia tulee tapahtumaan"

Mitä Trumpin kannattajat aikovat tehdä Washingtonissa maaliskuussa, vai aikovatko tehdä mitään? Siitä ei ole vielä varmaa tietoa.

Sosiaalisessa mediassa teoria on kuitenkin saanut tulta alleen.

– Kaikki, jotka ovat menettäneet toivonsa ja luulevat ettei Trump ole presidentti, hän itseasiassa onkin! anonyymi käyttäjä sanoo Tiktok-videolla.

– Teloituksia tulee tapahtumaan 5. maalikuuta. Se on suuri väite, ja odotan sitä kovasti, toinen käyttäjä sanoo.

Tällä hetkellä entinen presidentti Trump on keskellä virkarikossyytettä, jossa tutkitaan yllyttikö hän mellakoitsijoita väkivaltaan ja kongressitaloon tunkeutumiseen tammikuun tapahtumissa. Myös tuolloin mellakoitsijoiden joukossa oli Qanonin kannattajia.

CNN sukelsi Qanon-salaliittoteoreetikoiden maailmaan – katso artikkelin alussa olevalta videolta lisää Qanonin kannattajista ja mitä uudesta Trump-teoriasta puhutaan internetissä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja