Utajärven ampumisesta epäilty vangittiin – uhri meni ampujan kotiin haastaakseen riitaa

Pohjois-Pohjanmaalla Utajärvellä 5. heinäkuuta tapahtuneesta ampumisesta epäilty on vangittu todennäköisin syin. Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin.

Puolustusasianajaja Heikki Aspegren kertoo MTV Uutisille, että epäiltyä epäillään vuonna 1982 syntyneen uhrin murhan yrityksestä.

– Tapahtumapäivänä uhri oli mennyt vuonna 1962 syntyneen miehen kotiin haastaakseen riitaa, jolloin hän joutui ampumisen kohteeksi. Epäilty kiistää tarkoituksen ampua uhria tappaakseen tämän, vaikka käytetty ase oli ollut ladattuna, asianajaja kertoo.

– Epäilty ja uhri ovat olleet tekemisissä jo aiemmin ennen ampumista. He asuvat saman tien varressa lähellä toisiaan. Vangittu on sukua uhrin ex-vaimolle. Uhrilla ja vangitulla on vireillä esitutkinta, jossa uhria syytetään väkivallalla uhkaamisella.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi on asetettu 31. lokakuuta 2023. Tämä tarkoittaa, että syyttäjän on joko esitettävä syyte epäiltyä vastaan kyseisenä päivänä tai ilmoitettava jatkotoimista.

Yhtä ihmistä ammuttiin vartaloon Utajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla keskiviikkona 5. heinäkuuta. Poliisi otti samana päivänä tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kaksi ihmistä teosta epäiltyinä. Poliisin tietojen mukaan teon uhri on edelleen sairaalahoidossa.

Lue myös:

    Uusimmat