USU: Puolet suomalaismepeistä katsoo, että Suomen pitäisi tehdä myös omia rokotehankintoja – näin näkemykset jakautuvat

Suomessa tehty koronarokotteista 1144 haittavaikutusilmoitusta – tällaisia ilmoituksia eri rokotteista on tullut 3:15
Katso yllä oleva video: Suomessa tehty koronarokotteista 1144 haittavaikutusilmoitusta – tällaisia ilmoituksia eri rokotteista on tullut.

Suomen europarlamentaarikoista puolet on sitä mieltä, että Suomen pitäisi tehdä omia koronarokotehankintoja EU:n yhteishankintojen lisäksi, kertoo Uutissuomalainen.

Omia hankintoja Uutissuomalaisen kyselyssä kannattavat kokoomuksen Petri Sarvamaa, vihreiden Alviina Alametsä, SDP:n Eero Heinäluoma, perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen sekä keskustan Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen.

Sarvamaa arvioi, että Suomi voisi hankkia ripeästi käyttämättä jääneitä rokotteita, kun niin moni maa on lopettanut Astra Zenecan koronarokotteen käytön.

Suomen pitäisi Alametsän mukaan harkita venäläisen Sputnik-rokotteen hankkimista, jos Euroopan lääkevirasto (EMA) toteaisi sen turvalliseksi.

Perussuomalaisten Huhtasaari puolestaan suhtautuu kriittisesti kiinalaisten ja venäläisten rokotteiden hankkimiseen.

Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) mielestä sen sijaan omaan rokotehankintaan ei pitäisi ainakaan toistaiseksi pyrkiä.

Hän painottaa sitä, että yhteishankinnoilla pyrittiin torjumaan jäsenmaiden välistä hankintakilpailua, joka voisi nakertaa maiden välistä luottamusta.

Kielteisesti omiin hankintoihin suhtautuvat myös vihreiden Heidi Hautala ja Ville Niinistö, kokoomuksen Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen sekä RKP:n Nils Torvalds ja vasemmistoliiton Silvia Modig.

Lue myös:

    Uusimmat