Uskomatonta hölmöilyä! Varas tunaroi Timon korjaamon pihassa tunteja: Peruutti ojaan, jonka jälkeen auto jäi kiinni kantoon – "Ei ihan selvistä päin"

Uskomatonta hölmöilyä – varas tunaroi Timon korjaamon pihassa tunteja 6:10

– Ei se ihan selvistä päin tainnut olla, Leppävedellä Keski-Suomessa asuva korjaamoyrittäjä Timo Hietikko tuumii.

Varas touhuili perjantain ja lauantaina välisenä yönä Hietikon omistaman korjaamon pihalla yli 2,5 tuntia. Hietikko julkaisi varkaan toilailuista editoidun videon korjaamonsa Facebook-sivuilla.

Pitkäkestoisesta urakasta huolimatta varas sai aiheutettua vain pienet aineelliset vahingot. Hietikon mukaan varkaan matkaan lähti vain alumiiniset, taitettavat ajosillat sekä romua.

Tilanne alkoi perjantaina iltayhdentoista aikoihin, kun korjaamoon pihaan kaartaa Toyota Corolla, jonka kyytiin lastataan kierrätykseen menossa ollut ruohonleikkuri. Corolla ajaa pihasta pois, mutta hetkisen kuluttua se peruuttaa.

– Peruutus ei mene kuitenkaan putkeen, sillä varas peruuttaa auton ojaan.

Ojasta varas saa autonsa nousemaan pihaan, sillä seurauksella, että auto jää kiinni öljypohjastaan koivunkantoon.

Kannosta irrottelu kestääkin aikansa.

– Siinä ehtii päiväkin vaihtua toiseksi, Hietikko naurahtaa.

"Tekijä taitaa olla tiedossa"

Hietikon mukaan seuraavaksi varas irrottaa venetrailerista vinssin, jonka sitoo liinoilla puhelinpylvääseen. Tällä konstilla auto lopulta irtoaa kannon päältä.

– Sen verran on kuitenkin ollut järkeä päässä, että on tajunnut vinssiä käyttää. Se auto olisi siinä varmaan vieläkin ilman niitä.

Varas ei luovuta touhujaan vielä vaan peruuttaa venetrailerin luo. Trailerin lukko on kuitenkin varasta vahvempi, joten traileri jää pihaan.

Hietikko sanoo, ettei herännyt yöllä korjaamolta tulleeseen hälytykseen.

– Tuossa ajassa paikalle olisin ehtinyt hyvin minä ja poliisi. Aamulla sitten huomasin puhelimeen tulleet valvontakamerakuvat. Ja pihassa näkyi jäljet mylläyksestä.

Hietikko sanoo, että asiasta on tehty rikosilmoitus.

– Tekijäkin saattaa olla tiedossa.  

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat