Uskomaton valmistustapa – uskaltaisitko maistaa tätä olutta?

Uskaltaisitko sinä maistaa elefantin jätöksistä valmistettua olutta?

Viime vuonna thaimaalainen kahvipaahtimo toi markkinoille epäilyttävän kuuloisen luksustuotteen elefantinkakkakahvin. Kyseistä kahvia valmistetaan thai arabica-kahvipavuista, jotka poimitaan käsin elefantin jätöksistä. Tutkimusten mukaan kahvipapujen kypsyminen eläimen ruoansulatusjärjestelmässä rikkoo kahviproteiinin ja tekee siitä vähemmän kitkerää.

Elefantinkakkakahvi meni hinnassaan ohi jopa maailman kalleimman Kopi Luwak -kahvin, joka poimitaan samaan tyyliin sumatralaisen sivettikissan ulosteista. Kupillinen elefantinkakkakahvia maksaa lähes 10 euroa ja kilohinnaksi muodostuu noin 1000 euroa. Yhden kahvikilon valmistamiseen tarvitaan noin 10 000 jätöksistä poimittua papua.

Nyt japanilaiset ovat vieneet kahvivillityksen askeleen pidemmälle ja tuoneet markkinoille elefantinkakkaoluen. Kyseessä on stout-tyyppinen olut, jonka valmistuksessa käytetään myös kahvipapuja.

RocketNews24 -sivuston toimittajat saivat käsiinsä muutaman pullon uutuusolutta ja kertovat yllättyneesä sen mausta positiivisesti. Toimittajien mukaan juoma kuulostaa ällöttävämmältä kuin maistuu. Sen maku on testaajien mielestä samettinen ja hieman multainen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja