Useita saunoja paloi eri puolilla Suomea, Ylivieskassa paloi ulkorakennus, turvesuolla palo Pohjanmaalla ja maastopalo Pirkanmaalla

Juhannusaattona on iltapäivän ja illan aikana tapahtunut useita keskikesän juhlalle tyypillisiä onnettomuuksia.

Pelastuslaitokset ovat saaneet tietoonsa useita tulipaloja. Lisäksi hälytyksiä on tullut maastopaloista.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella kiirettä

Yhtäaikaiset savusaunapalot Pälkäneellä ja Ylöjärvellä aiheuttivat kovan kiireen Pirkanmaan pelastuslaitoksella. Laitokselta kerrotaan, että iltapäivällä oli hässäkkää, koska kaikki tehtävät sattuivat samaan aikaan.

Pälkäneellä sammutusta vaikeutti se, että sauna paloi saaressa, 800 metrin päässä mantereelta.

– Saaressa oli ainakin 30 palomiestä sammuttamassa, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Toni-Pekka Ohtonen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Metsäpalovaroitus on voimassa laajalla alueella Etelä-Suomessa. Palomestari muistuttaa, että tuli leviää nyt helposti. Sekä Pälkäneellä ja Ylöjärvellä paloi lentopallokentän kokoinen alue maastoa.

Piharakennus tuhoutui palossa

Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla paloi illalla autiotalon pihassa sijainnut pienikokoinen piharakennus. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli täyden palon vaiheessa.

Palo sammutettiin ja palo ei levinnyt viereiseen rakennukseen eikä metsään. Piharakennus tuhoutui palossa.

Palossa ei sattunut henkilövahinkoja. Syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Salama iski saunan savuhormiin

Pieksämäellä Etelä-Savossa syttyi tulipalo saunassa lämmityksen yhteydessä. Liekit paloivat saunan katonrajassa ja ylähirsissä. Omistaja sai palon sammutettua kantovedellä. Etelä-Savon pelastuslaitoksen sammutusyksiköt tarkastivat rakenteet ja varmistivat sammutuksen. Palo vaurioitti sisäkattoa, ylähirsiä. Myös oven karmit hiiltyivät. Jälkivartioinnista huolehtii saunan omistaja. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ilmajoella noin 50 neliön laajuisessa savusaunassa syttyi pieni tulipalo. Saunan kattorakenteet syttyivät tuleen, mutta palo saatiin sammutettua. Palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Valtimossa Ylä-Savossa salama iski saunan savuhormiin ja aiheutti tulipalon. Omistaja teki alkusammutuksen ja pelastuslaitos varmisti palon sammumisen.

Tuhkanevan turvetuotantoalueella Kauhajoella syttyi iltapäivällä pieni tulipalo. Paloalue oli laajuudeltaan noin 1500 neliömetriä. Pelastuslaitos kertoi vähän enne kuutta illalla, että palo oli saatu sammutettua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja