Kuusi puukotettiin kuoliaaksi ostoskeskuksessa Sydneyssä – poliisi ampui hyökkääjän

Useita puukotettu ostoskeskuksessa Sydneyssa 1:26
Useita puukotettu ostoskeskuksessa Sydneyssä – silminnäkijät kertovat tapahtumista

Poliisin mukaan kuusi ihmistä kuoli puukotuksessa Sydneyssa, suositulla Bondin alueella. Poliisi ampui miespuolisen hyökkääjän ja myös hän on menehtynyt. Viranomaiset kertovat, etteivät tällä hetkellä usko puukotusten liittyvän terrorismiin.

ABC News kertoo kuudennen uhrin kuolleen vammoihinsa sairaalassa. 

Ostoskeskuksessa Australian Sydneyssä sattui lauantaina puukotus, jonka seurauksena useita ihmisiä on loukkantunut. Australian poliisi kertoo Reutersin mukaan, että hyökkääjä on kuollut. Yhteensä kuolonuhreja on kuusi, hyökkääjä mukaan lukien.

Poliisi kertoo, että teon takana on yksi hyökkääjä ja hän toimi yksin. Poliisi ampui hyökkääjän.

Viranomaiset eivät tässä vaiheessa tiedä enempää hyökkääjästä. Hänen henkilöllisyyttään yritetään nyt selvittää. Viranomaiset eivät tapahtumapaikalta saaneet mitään viitteitä henkilön motiivista.

Puukotus ostoskekuksessa

Satoja ihmisiä evakuoitiin ostoskeskuksessa Sydneyssä Australiassa tapahtuneen epäillyn puukotuksen jälkeen, kertoi paikallinen uutissivusto news.com.au uutiskanava Reutersin mukaan. Epäilty hyökkäys tapahtui lauantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Poliisi kertoi aiemmin tapaukseen liittyvässä tiedotteessaan, että yksi mies oli ammuttu. Tiedotteessa kerrottiin, että "kriittinen tapahtuma" alkoi sen jälkeen, kun mieshenkilö ammuttiin Bondi Junctionissa.

Silminnäkijät kertovat tapahtuneesta

Pelastuspalvelut kutsuttiin Westfield Bond Junctioniin sen jälkeen, kun oli saatu tietoja siitä, että useita ihmisiä olisi puukotettu.

– Näin naisen makaamassa lattialla Chanelin liikkeessä. En nähnyt [hyökkääjää] kunnolla, koska juoksin pakoon, nuori nainen kertoo uutistoimisto Reutersille.

Toinen silminnäkijä kertoo kuulleensa laukauksia ja nähneensä loukkaantuneita ihmisiä. Silminnäkijät kertovat nähneensä puukon kanssa juosseen miehen.

– En tiedä, näin jonkun miehen juoksentelemassa ja puukottamassa ihmisiä. Vaikutti aika umpimähkäiseltä. Varmaan terroristi-isku.

Tapahtumaan liittyvät tutkimukset jatkuvat.

Australian yleisradioyhtiön mukaan pelastustöistä vastaavat viranomaiset kertoivat, että kahdeksan ihmistä on viety sairaalaan puukotuksesta saatujen vammojen vuoksi. Heidän joukossaan oli yhdeksän kuukauden ikäinen vauva.

Aiemmin Australian yleisradioyhtiö kertoi, että epäiltyjä hyökkääjiä oli kaksi ja että toista heitä ammuttiin kuolettavasti. Nyt australialaisviranomaiset kertovat Reutersin mukaan, että hyökkääjiä oli yksi.

Lue myös:

    Uusimmat