Mainos

Useita bussikuskeja narahti poliisin tehovalvonnassa matkapuhelimen käytöstä ajon aikana

Helsingin poliisi keskitti liikenteen tehovalvontansa viime viikolla joukkoliikenteen kuljettajiin. Kymmenen kuljettajaa sai sakot, syynä matkapuhelimen käyttäminen ajon aikana.

Tehovalvontaviikolla pysäytettiin eri puolilla kaupunkia yhteensä 172 linja-autoa.

– Kokonaisuudessaan linja-autonkuljettajat noudattivat lakia kuitenkin hyvin. Esimerkiksi punaisia päin ajamisesta heitä ei jäänyt kiinni, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Anne Hiltunen.

Hiltunen muistuttaa, että linja-auton kuljettajilla on iso vastuu sekä matkustajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuudesta.

– Siksi heidän ajokäyttäytymisensä on erityisen tärkeää.

Poliisi päätti järjestää valvonnan saatuaan HSL:n kanssa paljon palautetta joukkoliikenteen kuljettajien ajotavoista.

– Saimme kansalaisilta jo valvonnan aikana poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta esimerkiksi bussipysäkeillä. Matkustajat eivät hermostuneet pienistä viivästyksistä, vaan valvontaan suhtauduttiin hyvin myönteisesti, Hiltunen sanoo.

Bussikuskien luvat kunnossa

Poliisi puhallutti kaikki 172 pysäytettyä linja-autonkuljettajaa. Lisäksi kaikilta tarkastettiin ajokortit ja muilta kuin Suomen kansalaisilta maassaolon edellytykset ja työnteko-oikeudet.

– Linja-autonkuljettajien paperiasiat olivat kunnossa, mutta muiden kuin joukkoliikenteen kuljettajien joukosta paljastui muutama ulkomaalaisrikkomus, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Heli Aaltonen.

Myös muita kuljettajia sakotettiin mobiililaitteiden käytöstä ajon aikana. Lisäksi sakkoja annettiin punaisia päin ajamisesta, ja kahta epäillään rattijuopumuksesta. Poliisi sai kiinni myös kuusi etsintäkuulutettua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.