Taksien yhteisvalvontaa aiotaan laajentaa eri puolille Suomea – pääkaupunkiseudulla alle puolet takseista läpäisi tehovalvonnan

Taksimatkat kallistuivat selvästi loppuvuoden aikana 1:53
Video: Taksimatkat kallistuivat selvästi loppuvuoden aikana.

Taksien yhteisvalvontaa aiotaan laajentaa eri puolille maata, kertoo Verohallinnon harmaan talouden torjunnanvalvontapäällikkö Tarja Valsi STT:lle.

Itä-Uudenmaan poliisi ilmoitti aiemmin lauantaina, että alle puolet perjantaina Uudellamaalla tarkastetuista takseista osoittautui tarkastuksessa moitteettomiksi. Poliisi, liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Verohallinto tarkastivat yhdessä 106 henkilöliikenteen ajoneuvoa.

– Yhteisvalvonnasta on nyt hyviä kokemuksia eli ilman muuta sitä laajennetaan, Valsi sanoo.

Perjantaina valvontaa tehtiin Itä-Uudellamaalla erityisesti Vantaalla lentoaseman läheisyydessä sekä Tikkurilan ja Keravan keskusta-alueilla. Länsi-Uudellamaalla valvonta painottui Espoon kaupungin alueelle.

Helmikuun alussa samanlainen yhteisvalvonta toteutettiin Helsingissä.

Kaikissa takseissa ei ollut edes mittaria

Perjantain valvonnassa puutteita löytyi 63:sta taksista. Yleisimpiä olivat muun muassa se, etteivät luvanhaltijan tiedot, kuljettajan nimi tai hintatiedot olleet matkustajalle selvästi näkyvillä. Kolmessa autossa ei ollut taksamittaria. Kuljettajista kaksi oli etsintäkuulutettuja. Yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Valsin mukaan on mahdollista, että puutteet näkyvät vilkkaalla pääkaupunkiseudulla ehkä muuta maata laajempina.

–  Eri ilmiöt ovat täällä toki aina ensimmäisinä ja laajempina. Kommentoimme muun maan tilannetta kuitenkin vasta sitten, kun meillä on siitä selvempi näkymä, Valsi sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat