Mainos

Uhriluku kasvaa Egyptissä - kuolleiden joukossa myös pikkulapsia

Egyptin eilisten mellakoiden uhriluvut kipuavat ylöspäin. Egyptin terveysministeriö on vahvistanut, että eilisissä mellakoissa on saanut surmansa ainakin 38 henkilöä.

Uhrilukujen määrästä liikkuu maassa sekasortoisen tilanteen vuoksi kuitenkin hyvin ristiriitaista tietoa.

Uutiskanava Al Jazeeran mukaan Egyptin mielenosoituksissa on kuollut ainakin 95 ihmistä. Al-Jazeeran toimittaja kertoi nähneensä muun muassa parikymmentä ruumista Alexandriassa. Suezin kaupungissa ainakin 15 ihmisen kerrotaan kuolleen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin 74 ihmistä on kuollut tähän mennessä eri puolilla Egyptiä.

Reutersin lähteen mukaan 30 ruumista tuotiin kairolaiseen sairaalaan eilen iltapäivän ja illan aikana. Kuolleiden joukossa oli kaksi lasta. Sairaalasta saatujen tietojen surmansa saaneet lapset olivat 7- ja 4-vuotiaita.

Ulkonaliikkumiskieltoa pidennettiin

Egyptissä viranomaiset ovat pidentäneet yöksi julistettua ulkonaliikkumiskieltoa. Egyptin television mukaan Kairoon, Alexandriaan ja Sueziin määrätty kielto on nyt voimassa neljältä iltapäivällä kahdeksaan aamulla.

Armeija on vedonnut ihmisiin, jotta nämä noudattaisivat kieltoa.

Opposition keulahahmo Mohamed ElBaradei on vaatinut ranskalaistelevision haastattelussa presidentti Hosni Mubarakia eroamaan. ElBaradein mukaan presidentin yöllinen puhe oli täydellinen pettymys.

(MTV3 - STT- Reuters)

Katso Janne Hopsun raportti:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.