Usain Boltin unelma toteutumassa – tarjottiin ammattilaissopimusta

Usain Bolt debytoi australialaisessa futisjoukkueessa 0:30

Moninkertainen yleisurheilun olympiavoittajan Usain Boltin unelma jalkapalloammattilaisen urasta on saamassa tuulta purjeisiin, kun hänelle tarjottiin ammattilaissopimusta Australian pääsarjassa pelaavan Central Coast Marinersin toimesta.

Pääkuvan videolla kuvasarja Boltin edesottamuksista Central Coast Marinersissa.

Bolt on pelannut jo Marinersissa testillä elokuusta lähtien ja seura olisi kiinnostunut palkkaamaan Boltin.

– Voimme vahvistaa, että olemme tarjonneet sopimusta Usain Boltille ja neuvottelut ovat käynnissä hänen ja edustajiensa kanssa, Mariners kertoo tiedotteessaan.

– Central Coast Mariners haluaa antaa kaiket edellytykset Boltille unelmaansa täyttymiselle.

Bolt tehtaili kaksi maalia harjoitusotteluissa South West Unitedia vastaan, mutta hänen peliesitykset eivät ole vakuuttaneet manageri Mike Mulveytä. Mulvey sanoi, että nykyvireessään Bolt ei olisi sopimuksen arvoinen lisä joukkueeseensa. Seuran mielestä Bolt on kehittynyt tasaisesti, jonka ansiosta australialaisjoukkue haluaisi palkita jamaikalaisen sopimuksella.

Sopimuksen esteeksi on nousemassa rahoituksen löytäminen. Australian jalkapalloliitto FFA on tehnyt selväksi, että liiton apurahoitusta ei ole enää saatavilla, joka sai houkuteltua liigaan esimerkiksi Alessandro Del Pieron takavuosina.

– Ilman ulkopuolista rahoitusta kolmansilta osapuolilta, on epätodennäköistä, että Central Coast Mariners ja Usain Bolt pääsevät sopimukseen, seura ilmoittaa.

Bolt sai tarjouksen maltalaiselta Valletta FC:ltä tässä kuussa, mutta jamaikalaiskiituri kieltäytyi sopimuksesta. Boltin agentit vahvistavat, että monet eurooppalaiset seurat ovat kiinnostuneet 100:n ja 200:n metrin maailmanennätysmiehestä.

Ennen Marinersiin siirtymistä Bolt harjoitteli saksalaisjätti Borussia Dortmundin, eteläafrikkalaisen Sundownin ja norjalaisen Strömsgodsetin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat