USA:ssa poliitikko väläytti Kuun tai Auringon kiertoradan muuttamista ratkaisuksi ilmastonmuutokseen

Yhdysvalloissa ilmastonmuutokseen on jälleen Joe Bidenin presidenttikaudella alettu suhtautua vakavana ongelmana. Myös republikaanipuolueelta löytyy ehdotuksia uhan torjuntaan.

Texasia kongressin edustajainhuoneessa edustavaa  Louie Gohmertia ei voi syyttää mielikuvituksen puutteesta. Näin siitä huolimatta, että Gohmert kertoi äskettäin, että jotkut pitävät häntä kongressin tyhmimpänä tyyppinä.

Kohtalaisen harva nimittäin kysyy, voitaisiinko ilmastonmuutokseen vaikuttaa muuttamalla Kuun tai Auringon kiertorataa?

– Ymmärtääkseni metsähallinto haluaa kovasti tehdä töitä ilmastomuutoksen torjumiseksi. NASAn entinen johtaja kertoi minulle, että Kuun kiertorata on hieman muuttumassa. Samoin on käymässä maan kiertoradalle suhteessa Aurinkoon. Onko mitään, mitä metsähallinto voisi tehdä muuttaakseen Kuun tai Maan kiertorataa?, Gohmert tiedusteli senaatin luonnonvarakomitean kuulemisessa Rolling Stonen mukaan.

– Tällä olisi luonnollisesti merkittävä vaikutus ilmastoomme, hän jatkoi.

Gohmert on oikeassa sen suhteen, että Kuun kiertorata on muuttunut. Vetäytymistä on tapahtunut vuosittain noin 3,8 senttiä. Kuun loittominen maasta johtuu kuitenkin maan ilmaston muuttumisesta, ei toisinpäin.

Aiemmin tuomarina työskennellyt Gohmert ei tarkentanut, miten metsähallinto voisi hienosäätää Kuun tai Maan kiertorataa.

Valmista vastausta ei myöskään löytynyt metsähallinnon johtohenkilöstöön kuuluvalta Jennifer Eberlienilta.

– Minun täytyy palata tähän myöhemmin, Eberlien vastasi.

Republikaanipoliitikko ymmärsi tilanteen ja osoitti kärsivällisyyttä.

– Jos keksit, miten te metsähallinnossa voitte tehdä sen muutoksen, niin haluaisin tietää siitä, Gohmert vastasi.

Maan nykyinen ilmastonmuutos on ihmisen toiminnan tulos. 1900-luvun puolivälistä lähtien muun muassa fossiiliset polttoaineet, maatalous ja metsien hävittäminen ovat vaikuttaneet siihen, että Maan ilmasto lämpenee. Tällä puolestaan arvioidaan olevan katastrofaalisia seurauksia.

Gohmertin ajatuksista uutisoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

4:00
Greta Thunbergin YK-puhe yhdisti Tapiolan kuoron ja Suomen eturivin näyttelijät – tältä hätkähdyttävä teos näyttää ja kuulostaa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja