USA:n kultajoukkueen finaalimaalintekijällä vahvat suomalaisjuuret

Lauren Holidayn isovanhemmat muuttivat aikanaan Kyyjärveltä Yhdysvaltoihin. Maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiavoittaja on naimisissa NBA-pelaaja Jrue Holidayn kanssa.

USA murskasi Japanin naisten jalkapallon MM-turnauksen finaalissa numeroin 5-2. Finaalin sankari oli kolme maalia Japanin verkkoon mättänyt Carli Lloyd.

Finaalissa yhden maalin tehneen Lauren Holidayn sukujuuret äidin puolelta tulevat Suomesta. Holidayn, joka tunnettiin tyttönimellä Cheney, isovanhemmat muuttivat aikanaan Kyyjärveltä Yhdysvaltoihin. Pelaajan äiti Rita pitää yhä tiiviisti yhteyttä Suomen sukulaisiinsa joita asuu muun muassa Toijalassa ja Paimiossa.

27-vuotias Holiday on varttunut Indianapolisissa, hän pelasi yliopistojalkapalloa UCLA:ssa Los Angelesissa ja pelaa nykyään Kansas Cityssä. Holiday viihtyy keskikentällä tai kärkipelaajana.

Aviomies NBA:ssa

Holiday oli mukana voittamassa maalleen olympiakultaa Pekingissä vuonna 2008 sekä Lontoossa 2012.

Pelaaja tulee todellisesta palloiluperheestä, sillä tuoreen maailmanmestarin aviomies Jrue Holiday on ammattikoripalloilija. Herra Holiday pelaa New Orleans Pelicansissa, aikaisemmin hän edusti Philadelphia 76ersiä. Holiday oli NBA:n ensimmäinen 1990-luvulla syntynyt pelaaja. Pari tapasi, kun molemmat opiskelivat ja pelasivat UCLA:ssa, naimisiin he menivät vuonna 2013.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja