Mainos

USA:n energiaministeri: USA:n pitäisi pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa – ei aio ehdottaa sopimuksesta luopumista

Yhdysvaltain pitäisi pysyä Pariisin ilmastosopimuksen piirissä, Yhdysvaltain energiaministeri Rick Perry sanoo.

Ministeri sanoi tiistaina, ettei aio ehdottaa presidentti Donald Trumpille irtisanoutumista sopimuksesta. Sen sijaan Perry käynnistäisi ilmastosopimuksen neuvottelut uudelleen. Hän ei ottanut kantaa siihen, miten sopimusta pitäisi muuttaa.

Perry kiitteli Yhdysvaltojen ja Kiinan ottamia askelia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Sen sijaan kritiikkiä hän osoitti Saksalle ja Ranskalle. Ministerin mukaan Saksan päästöt ovat lisääntyneet sen myötä, kun se on pyrkinyt eroon ydinvoimasta.

– Älkää allekirjoittako sopimusta ja olettako meidän pysyvän siinä, jollette itse aio todella osallistua, Perry torui Saksaa.

Pariisin ilmastosopimus pyrkii hillitsemään ilmastonmuutosta hiilidioksidipäästöjä vähentämällä. Se solmittiin vuonna 2015 ja sen piirissä on 194 valtiota.

Trumpin kanta epäselvä

Trumpin on määrä ilmoittaa ensi kuussa Yhdysvaltain pysymisestä sopimuksen piirissä. Trump antoi aiemmin keväällä määräyksen kumota edeltäjänsä Barack Obaman suunnitelman päästöjen vähentämiseksi. Obaman tavoitteena oli, että Yhdysvaltojen hiilidioksidipäästöt vähenisivät kolmanneksella vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Virkavalan vannottuaan Trump ei ole ottanut suoraa kantaa siihen, aikooko Yhdysvallat vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.