Mainos

USA lähettää joukkoja Filippiineille

Yhdysvallat lähettää noin 1750 sotilasta Filippiineille. Yhdysvaltalaissotilaiden on määrä avustaa Filippiinien armeijaa taistelussa Abu Sayyaf -sissejä vastaan. Filippiinien armeija suunnittelee hyökkäystä maan eteläosissa toimivan sissijärjestön kimppuun.

USA vahvistaa filippiiniläisarmeijaa erikoisjoukoin ja merijalkaväen joukoin. -Yhdysvaltain hallitus ja Filippiinien hallitus ovat sopineet sotilasoperaatiosta Etelä-Filippiineillä, kertoi nimettömänä pysyttelevä viranomaislähde.

Jolon saarelle tehtävän operaation avulla on tarkoitus lyödä Abu Sayyaf -ryhmä, ja operaatiota johtaa Filippiinien armeija. Filippiinien presidentin Gloria Arroyon edustaja sanoi tänään, että yhdysvaltalaisjoukot eivät suoranaisesti taistelisi sissejä vastaan. Hänen mukaansa amerikkalaiset ainoastaan kouluttaisivat ja tarkkailisivat paikallista armeijaa.

Yhdysvaltalaislähteet kertovat kuitenkin amerikkalaissotilaiden myös ottavan osaa taisteluun. Abu Sayyaf -ryhmää epäillään useista pommi-iskuista Filippiineillä. Sissit ovat myös ottaneet lukuisia ulkomaalaisia panttivankeja ja surmanneet heitä. Yhdysvallat epäilee, että Abu Sayyafilla on yhteyksiä terrorismista syytettyyn al-Qaida-järjestöön.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.