USA ja Venäjä kiistelivät YK:n turvallisuusneuvostossa Ukrainan tilanteesta – YK-lähettiläs: Venäjä aikoo kasvattaa joukkoja Valko-Venäjällä

YK:n turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat ja Venäjä ottivat tänään yhteen Ukrainan tilanteesta.

Yhdysvaltain YK-lähettilään Linda Thomas-Greenfieldin mukaan Venäjä aikoo kasvattaa joukkojaan Valko-Venäjällä lähellä Ukrainan rajaa.

Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzia kiisti väitteen ja sanoi Yhdysvaltojen antautuneen hysterian valtaan kutsumalla turvallisuusneuvoston koolle.

Nebenzia sanoi, ettei Venäjä ole uhannut hyökätä Ukrainaan.

Venäjä on toistuvasti sanonut, ettei se muodosta uhkaa Ukrainalle, mutta on vaatinut takuita siitä, ettei Ukraina liity sotilasliitto Natoon ja ettei Yhdysvallat perusta uusia sotilastukikohtia maihin, jotka aikanaan kuuluivat Neuvostoliittoon.

Tiistaina Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit Sergei Lavrov ja Antony Blinken keskustelevat puhelimessa Ukrainan tilanteesta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoitti jälleen tänään Venäjää, että sitä uhkaa tiukat kostotoimet, jos se ei osoita avoimuuttaan diplomaattista ratkaisua kohtaan.

Britannian ulkoministeri Liz Truss puolestaan kertoi maanantaina parlamentille, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Britannia asettaa kovat Venäjän vastaiset pakotteet.

Lue myös:

    Uusimmat