Mainos

USA: Bin Laden asui Pakistanin-talossaan vuosia

Terroristijohtaja Osama bin Laden asui viimeiset viisi tai kuusi vuotta piilopaikassaan Pakistanissa, mistä Yhdysvaltain erikoisjoukot lopulta löysivät hänet.

Presidentti Barack Obaman neuvonantajan mukaan bin Laden ei ilmeisesti koko aikana ollut juuri missään kanssakäymisessä kenenkään talon ulkopuolisen kanssa. Hän kuitenkin julkaisi ääni- ja videonauhoja ja piti yhteyttä joihinkin terroristiverkosto al-Qaidan johtohahmoihin.

Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari vakuutti Washington Post -lehdelle, etteivät Pakistanin viranomaiset tienneet mitään terroristijohtajan sijainnista. Zardari ei kuitenkaan antanut selitystä sille, miten bin Ladenin onnistui elää vuosia huomaamatta Pakistanissa.

– Amerikkalaisille on vaikea perustella, miten hän (bin Laden) onnistui piileskelemään täällä ilman että ryhdyimme mihinkään toimiin, pakistanilainen Daily Times kirjoitti.

Afganistanilainen kuvernööri kertoi, että maan joukot ovat surmanneet useita ulkomaalaisia taistelijoita, jotka pyrkivät maahan Pakistanin puolelta. Bin Ladenin surman pelätään johtavan vastaiskuihin myös Afganistanissa, jonka vuoksi rajavalvontaa on tiukennettu.

Nuristanin maakunnan kuvernöörin mukaan joukot surmasivat ja haavoittivat rajan yli tulleita arabeja, tshetsheenejä ja pakistanilaisia. Kaikkiaan 25 taistelijaa haavoittui tai sai surmansa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.