Mainos

Urpilainen luottaa ensi viikon huippukokoukseen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) suhtautuu luottavaisesti siihen, että ensi viikon EU-huippukokous onnistuu taltuttamaan euroalueen velkakriisin.

– Pöydällä on kaikki sellaiset työkalut, joilla voidaan uskottavasti rakentaa sellainen palomuuri, jolla tämän kriisin leviäminen estetään, Urpilainen sanoi EU:n valtiovarainministerikokouksessa Brysselissä.

Euromaiden valtiovarainministerit päättivät eilen väliaikaisen vakausrahaston vahvistamisesta. Samalla ministerit käynnistivät toimet Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n roolin kasvattamiseksi euroalueen kriisinhoidossa.

Urpilaisen mielestä euromaiden kääntyminen IMF:n puoleen velkakriisin hoitamisessa ei ole noloa Brysselin ja EU-koneiston kannalta. Urpilaisen mukaan IMF:n puoleen kääntymistä ei voida tulkita epäluottamuslauseeksi EU:lle.

– Jos se mitä Euroopassa tapahtuu vaikuttaa koko maailmantalouteen, on ihan ymmärrettävää, että haetaan leveämpiä hartioita tämän kriisin ratkaisemiseen.

Suomi on ajanut aktiivisesti IMF:n roolin kasvattamista, joten Urpilainen oli erittäin tyytyväinen ministerikokouksen päätökseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.