Urheiluväki reagoi tylysti Tyson Furyn voittoon – LeBron Jameskin ärähti tuomariratkaisusta: "Tämän takia en katso nyrkkeilyä"

Francis Ngannoun ja Tyson Furyn välinen raskaansarjan nyrkkeilyottelu on puhuttanut urheilumaailmaa laajalti yli lajirajojen.

WBC-liiton maailmanmestari Fury löi myöhään lauantaina UFC-häkistä nyrkkeilijäksi ryhtyneen Francis Ngannoun hajaäänituomiolla.

Ngannou näytti heti ammattilaisdebyytissään olevansa varteenotettava nyrkkeilijä, kun hän pudotti Furyn lattiaan ottelun kolmoserässä.

Ottelun jälkeen monet jopa kyseenalaistivat Furyn voiton. Ngannou oli itse sitä mieltä, että hän olisi ansainnut ottelusta voiton.

– Jos hän (Tyson) olisi rehellinen, hän sanoisi, että minä voitin tuon ottelun. Minä voitin tuon ottelun. Ei siitä ole kysymystäkään, Ngannou sanoi ESPN:lle.

Ngannou sanoo tienneensä jo etukäteen, että voittoon olisi vaadittu tyrmäävä suoritus. 

– Tiesin jo ennen kuin tulin tänne, että jos tämä ottelu menee tuomaripäätökseen asti, en tule voittamaan. Olen uusi kaveri, joka on juuri astunut kehiin. Tämä on bisnestä. On tehtävä paljon, jotta voit tuhota sen, Ngannou pohtii.

Ngannou lähetti Furylle vielä napakan viestin X:ssä.

Tysonin on kiitettävä noita kahta tuomaria siitä, että minä en voittanut tätä ottelua, Ngannou kirjoitti.

Monet urheiluvaikuttajat asettuivat ottelun jälkeen Ngannoun taakse. Muun muassa jalkapallolegenda Didier Drogba ja NBA-supertähti LeBron James kommentoivat ottelua sosiaalisessa mediassa.

– Kuka on voittaja? Francis Ngannou, Didier Drogba kirjoittaa X-tilillään julkaisemansa kanveesikuvan yhteydessä.

– Juuri tämän takia en katso nyrkkeilyä. C’moon! LeBron James kirjoittaa viitaten tuomariston päätökseen.

Myös nyrkkeilyn laji-ihmiset odottivat erilaista tuomaripäätöstä. Supertähti Canelo Alvarez julkaisi ratkaisun jälkeen X-tilillään vain tyrmistyneen emojin.

Nyrkkeilyvaikuttaja ja tähti-iskijä Anthony Joshuan promoottorina toimiva Eddie Hearn oli omassa lausunnossaan kärkkäämpi. Hearn kritisoi Furyn esitystä suorasanaisesti.

– Olen täysin sanaton. Fury näytti siltä, ettei hänellä ole koskaan ollut hanskoja käsissään. Minusta Ngannou voitti kahden erän erolla. Nyrkkeilymaailma on sekaisin. En tiedä, mitä Tyson Fury oikein touhusi, Hearn ihmetteli Matchroom Boxingin haastattelussa.

Nyrkkeilylegenda ja entinen raskaansarjan maailmanmestari Mike Tyson on ollut Ngannoun taustajoukoissa jo pidemmän aikaa. Tyson ylisti kamerunilaista vuolaasti omalla X-tilillään.

– Illan todellinen mestari, Francis Ngannou. Olen todella ylpeä siitä, miten suoriuduit, Mike Tyson hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat