Urheiluseurojen harjoitteluun helpotusta kuun vaihteessa – hallitukselta uusi koronalinjaus myös urheilutapahtumiin

Hallitus kertoi, miten aikoo purkaa rajoitustoimia – katso, mitä tiedotustilaisuus piti sisällään 29:50
Hallitus kertoi maanantaina, kuinka se purkaa koronarajoitustoimia.

Hallitus on päättänyt, että koronaviruspandemian takia asetettu kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa toukokuun loppuun, minkä jälkeen rajaa nostetaan. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuun alusta alkaen erityisjärjestelyin.

Pääministeri Sanna Marinin johtama hallitus kertoi muutoksista maanantaina klo 19.30 alkaneessa tiedotustilaisuudessa. Urheiluväkeä kiinnosti varsinkin urheilutapahtumiin ja kokoontumisrajoituksiin liittyvät ratkaisut.

Kokoontumisrajoitus, joka on vaikuttanut muun muassa urheiluseurojen ryhmäharjoitteluun, pysyy ennallaan toukokuun loppuun. Sen jälkeen rajaa nostetaan toistaiseksi voimassa olevalla päätöksellä 50 henkeen, mikä mahdollistaa täysipainoisen joukkueharjoittelun. 

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista ei kerrottu tarkemmin, mutta tässä huomioitavana tekijänä on ainakin yllä mainittu kokoontumisrajoitus. 

Ulkoharrastuspaikat avataan puolestaan 14. toukokuuta kokoontumisrajoituksia noudattaen. Lisäksi uimahalleja ja muita sisäurheilutiloja avataan hallitusti asteittain kesäkuun alusta lähtien. 

Isojen yleisötapahtumien järjestäminen on sen sijaan kiellettyä heinäkuun loppuun saakka. Hallitus jatkoi maaliskuussa tekemäänsä linjausta 22. huhtikuuta.

Juttuun ja otsikkoon lisätty maininta urheilukilpailuista klo 20.06. 

Lue myös:

    Uusimmat