Urheilijan rohkealla teolla karu seuraus – joutui pakenemaan kotimaastaan

1:03
Katso videolta: Iranilainen Sarasadat Khademalsharieh ei käyttänyt hijabia pikashakin MM-kilpailuissa.

Iranilainen shakinpelaaja Sarasadat Khademalsharieh ei peittänyt hiuksiaan hijabilla pikashakin MM-kilpailuissa. Nyt hän on joutunut jättämään kotiinpaluun väliin turvallisuussyistä, kertoo El Pais.

Khademalsharieh kilpaili aiemmin tällä viikolla pikashakin MM-kisoissa ja jätti käyttämättä hijabia aiemmista otteluista poiketen. 25-vuotias Khademalsharieh uhmasi täten Iranin hallinnon kehoitusta käyttää hijabia. Khademalshariehin teko on tulkittu tueksi Iranin hallinnon vastaisille mielenosoituksille.

Iranin mielenosoitukset ovat olleet käynnissä syyskuusta lähtien. Niiden alkusysäyksenä toimi 22-vuotiaan Mahsa Aminin kuolema. Hän menehtyi Iranin siveyspoliisin käsissä. Aminin rikokseksi oli katsottu se, että hän ei ollut halunnut peittää hiuksiaan hijabilla.

Khademalsharieh on El Paisin mukaan päättänyt jättää Iranin. Hän on päättänyt yhdessä perheensä kanssa, että he muuttavat turvallisuussyistä Espanjaan. 

Iranilainen kiipeilijä Elnaz Rekabi herätti huomiota lokakuussa, kun hän kilpaili Aasian mestaruuskisoissa ilman hjiabia. Rekabi oli tämän jälkeen julkaissut Instagramissa päivityksen, jossa kertoi hijabin käyttämättä jättämisen olleen vahinko.

BBC:n mukaan tekosyyn keksiminen oli pakotettu ja Rekabin perheen kodin kerrotaan olleen tärvelty tapahtuneen jälkeen.

Katso pääkuvan videolta: Iranilainen Sarasadat Khademalsharieh ei käyttänyt hijabia pikashakin MM-kilpailuissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja