Uransa lopettanut Mika Lehkosuo: Mestarien liiga uran huippuhetki

Jalkapalloliigan HJK:n ja Suomen maajoukkueen kokenut keskikenttämies Mika Lehkosuo on joutunut päättämään aktiiviuransa.

Miltei kolmen vuoden ajan polvivaivoista kärsinyt Lehkosuo, 33, ei pysty enää jatkamaan jalkapalloilua. Lehkosuo julkisti päätöksensä torstaina.

- Polven ristisiteet menivät 13. elokuuta vuonna 2000 liigaottelussa. Hyppäsin palloon ja tulin jotenkin huonossa asennossa alas. Tunsin silloin heti, että jotain sattui pahasti, Lehkosuo kertoi.

- Itse ristisidevamma parani reilussa puolessa vuodessa, mutta polven kanssa on siitä lähtien ollut kaikenlaisia ongelmia. Olen pelannut kolmisenkymmentä peliä sen jälkeen, mutta ei voi sanoa että olisin yhdessäkään ottelussa ollut aivan terveenä.

Lehkosuon polvi leikattiin viimeisimmän kerran viime syksynä. Jo tuolloin leikkauksen tehnyt lääkäri epäili, ettei polvi toivu enää pelikuntoon. Tämä varmistui talven harjoituksissa ja Lehkosuo joutui tekemään päätöksen lopettamisesta.

- Pystyn juoksemaan ja vähän pallonkin kanssa tekemään jotain. Aktiivipelaaminen ei kuitenkaan enää onnistu. Polvessa tuntuu vähän jatkuvasti, mutta positiivista on että pystyn kuitenkin jotain edelleen tekemään, sanoi Lehkosuo.

Keskikenttämies ehti uransa aikana pelata jalkapalloliigassa 190 ottelua, joista yhtä Jarossa lainamiehenä pelattua kamppailua lukuun ottamatta kaikki HJK:n väreissä. Liigamaaleja hänelle kertyi kaikkiaan 26.

Lehkosuo oli mukana myös HJK:n kaudella 1998-99 mestarien liigassa pelanneessa joukkueessa. Mestarien liigan urakan jälkeen hän siirtyi Italian Serie A:n Perugiaan, jossa keväällä 1999 kertyi tilille 11 sarjaottelua. Maaottelutasolla Lehkosuo edusti Suomea 18 A-maaottelussa, joissa hän viimeisteli kaksi maalia.

MTV3:n Tulosruutu-Extran haastattelussa Lehkosuo piti Mestarien liigan pelejä uransa huippukohtana.

- HJK on aina ollut todella lähellä sydäntäni ja kun pääsi pelaamaan täysille katsomoille joukkueen kapteenina, kotiottelut olivat unohtumattomia hetkiä, Lehkosuo muistelee.

Lehkosuo jatkaa HJK:n organisaatiossa juniorityön parissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat