Upea Karita Tykkä neuvoo: Näin piristät tyyliäsi asusteilla

Vuoden 1997 Miss Suomi ja nykyinen Tillanderin korusuunnittelija Karita Tykkä on jo vuosia luottanut klassiseen, pettämättömään tyyliin. Kaunotar kertoi AVAlle käytännöllisiä vinkkejä siihen, kuinka kuka tahansa voi piristää tyyliään näyttävillä asusteilla.

Tyylistään tarkka Karita Tykkä, 36, kertoi omat vinkkinsä asusteiden käyttöön. Kaunotar luottaa itse klassisiin valintoihin asuissaan, mutta toivoisi suomalaisten panostavan entistä enemmän asusteisiin.

– Minusta on aina kiva tehdä jostain asukokonaisuudesta asusteilla toisen näköinen. Kaikki sellainen pieni kikkailu on tosi kivaa, Tykkä toteaa.

Tykkä itse pyrkii keksimään kaapeistaan löytyville asusteille uusia käyttötarkoituksia kerta toisensa jälkeen.

– Minä esimerkiksi tuunaan omia korujani vaihtelemalla niihin erilaisia ketjuja. Saatan myös lyödä kaksikin korua yhteen, Tykkä kertoo.

Kaunotar ja tyylitaituri muistuttaa, että vaikka oma tyyli olisi klassinen, ei ole syytä pelätä maustaa tyyliään persoonallisilla yksityiskohdilla.

– Minusta on aina ollut kiva tehdä omannäköistä joistain perinteisistäkin jutuista, vaikka oma tyylini onkin aika klassinen, Tykkä toteaa.

Rakastakaa huiveja!

Tykkä on pahoillaan siitä, että suomalaiset ovat niin varovaisia käyttämään asusteita. Hän toivoisi, että suomalaiset rohkaistuisivat ja käyttäisivät jatkossa enemmän esimerkiksi näyttäviä huiveja.

– Minä itse rakastan erilaisia huiveja. Olen oikea huivien suurkuluttaja. Minusta on ihana kääriytyä huiveihin ja käyttää niitä piristeenä erilaisissa asuissa, Tykkä kertoo.

Kaikenlaiset asusteet koruista ja huiveista laukuihin ja kelloihin ovat Tykän mieleen. Ehdottomaksi asustesuosikikseen Tykkä listaa miettimättä myös silmälasit.

– Minulla itselläni on monet pokat, vaikka en tarvitse silmälaseja. Käytän niitä nimenomaan asusteena luomassa erilaisen tunnelman johonkin asuun tai tilanteeseen, Tykkä kertoo

Tykällä on oma vinkkinsä siihen, kuinka oman vaatekaapin sisällöstä voi nähdä aivan uusia puolia täydentämättä sitä. Tykkä sysää tietoisesti kaapin perukoille lempiasusteitaan aika ajoin, jottei käyttäisi aina samoja asusteita.

– Aina välillä täytyy tehdä niin, että laittaa ne selkeästi pois ja päättää, että nyt siirrytään käyttämään toisia, Tykkä kertoo.

– Ne pitää vaan laittaa sivuun ja sitten taas ne vanhatkin tuntuu hetken päästä kuin uusilta, kun ne ottaa taas käyttöön, Tykkä toteaa.

Laadukas ei välttämättä tarkoita kallista

Sanotaan, että laatuun kannattaa panostaa. Tykkä kuitenkin muistuttaa, että laadukas ei kuitenkaan suoraan tarkoita sitä kaikkein kalleinta tuotetta. Suomessa on tarjolla myös paljon kohtuuhintaisia ja laadukkaita asusteita.

Tärkeänä ajatuksena Tykkä pitää sitä, että olisi hyvä panostaa kerralla ennemmin yhteen erityisen laadukkaaseen asusteeseen, kuin haalia heikkolaatuista tavaraa kerralla enemmän.

– Jos haluaa nimenomaan laatua, niin mielestäni kannattaa ostaa mielummin vähemmän eli yksi hyvä tuote, kuin paljon ja vähän huonompaa, Tykkä vinkkaa.

Kaikkien asusteiden joukosta Tykkä valitsee tärkeimmäksi pitkän pohdiskelun jälkeen upean laukun. Muita asusteita ei kuitenkaan sovi missään nimessä jättää vähemmälle huomiolle.

– Kyllähän hyvä ja näyttävä laukku on aika iso juttu, jolla voi maustaa erilaisia asuja aika paljon, Tykkä hymyilee.

Karita Tykkä paljasti myös kauneutensa salaisuuden:


Lue muidenkin upeiden suomalaiskaunottarien tyylistä:

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja