"Unohtakaa keväily, pääsiäinen on uusi hiihtoloma!" – Pekka Pouta tyrmää kevään suorassa lähetyksessä ja repeää nauruun

Pekka Pouta: Unohtakaa kevät! Pääsiäinen on uusi hiihtoloma 1:32

Katso videolta, kuinka Pekka Pouta ennustaa kevään tuloa ja nauraa.

Joanna Kuvaja uteli aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä MTV:n meteorologi Pekka Poudalta, joko keväästä olisi enteitä. 

Pouta kuitenkin tyrmää kevään tulon ja ehdottaa katsojille, että pääsiäisestä saa kaiken ilon irti, kun asennoituu viettämään hiihtoloman toiseen kertaan.

– Tämä arktinen virtaus jatkuu koko pääsiäisviikon ja pääsiäisenä kannattaa asennoitua siten, että pääsiäinen on uusi hiihtoloma. Unohtakaa keväily, Pouta antaa tylyn arvionsa.

– No millon me saadaan Suomessa nauttia keväästä? Kuvaja kysyy.

– No olikos se viime vuonna lakkiaisten aikaan? Pouta repeää nauramaan suorassa lähetyksessä.

Vuorossa kylmä pääsiäinen

Tuore kuukausiennuste ei anna toivoa keväästä. Myös Forecan meteorologi Juha Föhr kertaa, että pääsiäisviikosta on tulossa kylmä, eikä kevättä näyttäisi olevan ainakaan vielä toistaiseksi näkyvissä.

– Pääsiäisviikko alkaa maanantain kuluessa kylmentyä aivan eteläisimmässäkin Suomessa. Se jatkuu Suomen osalta ainakin pääsiäispyhiin asti. Aurinko tietysti lämmittää päivällä yhä enemmän, joten tietysti päivälämpötilat ovat korkeammat.

Föhr kertaa, että pääsiäisviikolla päivälämpötilat ovat silti enimmäkseen nollan alapuolella. Kiirastorstaina ja pitkänä perjantaina maan länsiosassa ja etelässä elohopea saattaa nousta nollan yläpuolelle, mutta sää on pääosin tavanomaista maaliskuuta kylmempi.

Lumisateet jäävät todennäköisesti loman aikana vähäisiksi Suomessa.

– Vaihtelevaa pilvisen aurinkoista, jos lumikuuroja tulee, ne ovat vähäisiä. Viikon mittaan voi olla muutama sakeampi lumikuuro pohjoisessa.

Lue myös:

    Uusimmat