Täyskäänne: Unkarin päätös Ruotsin Nato-jäsenyydestä siirtyy taas – hallitseva puolue boikotoi äänestystä, kertoo unkarilaislehti

Juhlittiinko Ruotsin Nato-jäsenyyttä liian aikaisin? Unkarin siunaus siirtymässä jälleen 11:37
Juhlittiinko Ruotsin Nato-jäsenyyttä liian aikaisin? Unkarin siunaus siirtymässä jälleen

Unkarin parlamentin äänestyksessä Ruotsin Nato-jäsenyydestä ei tulla tekemään maanantaina päätöstä, koska Unkarin hallitseva Fidesz-puolue on aikeissa boikotoida äänestystä, kertoo unkarilainen HVG-lehti. 

Parlamentin puhemies Laszlo Kövér lisäsi äänestyksen parlamentin päiväjärjestykseen opposition esityksestä. HVG:n mukaan odotus on, että Fidesz ja sen liittolaispuolue KDNP jäävät pois ylimääräisestä istunnosta, minkä seurauksena päätösvaltaa ei saavuteta. Unkarin ratifiointi jäisi siten syksyyn.

Myös Turkin päätöstä saadaan todennäköisesti odottaa lokakuuhun asti.

Unkari ilmoitti heinäkuun alussa Vilnassa pidetyn Nato-huippukokouksen jälkeen olevansa valmis hyväksymään Ruotsin Nato-jäsenyyden. Ruotsin Nato-jäsenyys pitää Unkarin jälkeen ratifioida myös Turkissa, mutta Turkin vahvistusta saadaan vielä odottaa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti Nato-huippukokouksen päätteeksi, että ratifiointi olisi mahdollinen vasta kesän istuntotauon päätyttyä. 

Tämän on tulkittu tarkoittavan lokakuuta, jolloin parlamentti palaa töihin. Käsittelyn valmistelut voivat kuitenkin jatkoa tauon aikana, sillä parlamentti on päättänyt, että ulkoasiainvaliokunta voi jatkaa työtään tauon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat