Universaalikääntäjä pian todellisuutta: "Yhtä jännittävä kuin Star Trekissä"

Ohjelmistojätti Microsoft on julkistanut suunnitelmansa lähes reaaliaikaisesti toimivasta käännöstyökalusta Skypelle.

Käytännössä työkalun avulla kaksi eri kieltä puhuvaa henkilöä voivat puhua Skypessä omaa äidinkieltään, niin että puhe tulkataan automaattisesti vastaanottajan äidinkielelle.

Uutta työkalua on esitelty Kaliforniassa järjestetyssä tapahtumassa. paikalla oli myös Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella.

Brittilehti The Telegraph kertoo, että esittelyssä havainnollistettiin puheen kääntämistä Skypessä englannin kielestä saksan kielelle ja päinvastoin.

Skypen varatoimitusjohtajan mukaan Star Trek -scifisarjan universaalisti toimiva kääntäjä ei ole enää tähtitieteellisen matkan päässä ja sen potentiaali on yhtä jännitävä kuin Star Trekin havainnollistamissa esimerkeissä.

Ihmisen puheen luontevaa koneellista tulkkausta on pitkään pidetty lähes mahdottomana tehtävänä, sillä teknologian on ymmärrettävä useiden eri käyttäjien puhetta ja kielen vivahteita. 

Kyseessä on aivan eri asia kuin kirjoitetun tekstin kääntäminen, sillä puhuttu kieli sisältää mm. useita viestin kannalta merkityksettömiä "tota noin niin" -tyyppisiä täytesanoja.

Skype Translator tulee ensin saataville Windows 8:n beta-sovelluksena ennen kuluvan vuoden loppua. 

Lue myös:

    Uusimmat