Mainos

Unibet: Rahapelimonopoli kaatunee tulevaisuudessa

EU-komissio antoi tänään siunauksensa Suomen rahapelimonopolille. Komission mukaan Suomen vuoden 2012 alussa voimaan tulleet uudet rahapelilait noudattavat EU:n sääntöjä. Ruotsalaista vedonlyöntiyhtiötä Unibetiä uutinen ei ilahduttanut.

Käytännössä komission päätös tarkoittaa sitä, että Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto voivat jatkossakin harjoittaa Suomen rahapelitoimintaa ilman kilpailua. Vedonlyöntiyritys Unibetin Suomen maajohtajalle Antti Tikalle komission päätös ei tullut yllätyksenä. Hän ei kuitenkaan usko, että monopolitilanne jatkuu Suomessa ikuisesti.

- Vaikka tilanne on tällä hetkellä tämä, niin vahvasti uskotaan siihen, että muutamien vuosien päästä EU-maat avautuvat pelisääntelyissä ja avaavat markkinansa kilpailulle, Tikka sanoo.

Ulkomaalaiset rahapeliyritykset ovatkin ajaneet voimakkaasti rahapeliliiketoiminnan vapauttamista kilpailulle Suomessa. Monissa Euroopan maissa askeleita tähän suuntaan on jo otettu. Esimerkiksi Tanska siirtyi viime vuonna rahapelimonopolista kaikille avoimeen lisenssijärjestelmään.

- Me haluaisimme tasa-arvoiset lähtökohdat myös meille harjoittaa meidän liiketoimintaamme, Tikka sanoo.

Kuluttaja voi valita

Nettiaikana kuluttajaa ei voi kahlita käyttämään vain tietyn maan palveluja. Unibetillä uskotaan, että kansainvälisiä peliyhtiöitä suosimaan alkaneet kuluttajat ovat ratkaisevassa asemassa Suomen rahapelimonopolin horjuttamisessa lähivuosina.

- Itsenäinen kuluttaja ratkaisee, missä haluaa pelata ja missä haluaa käyttää vapaa-aikaansa. Ja kuluttajaa on vaikea säännöstellä, Tikka toteaa.

Unibetin ajama vaihtoehto monopoliljärjestelmälle olisi lisenssimarkkinajärjestelmä.

- Eli vakaat toimijat saisivat saman lähtökohdan toimia markkinoilla, maksaisivat siitä lisenssimaksuja ja myös veroja Suomeen.

Rahaa hyvään tarkoitukseen

Rahapelien tuotto ohjataan Suomessa nykyisin liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön tukemiseen. Veikkauksessa ja RAY:ssa oltiin tyytyväisiä tämänpäiväiseen päätökseen, joka takaa rahavarojen suuntaamiseen edelleenkin edelle mainituille kohderyhmille.

Unibetiltä kuitenkin huomautetaan, että senkin investoinnit esimerkiksi suomalaisen urheilun hyväksi voisivat olla huomattavia, jos se pääsisi kunnolla toimimaan Suomessa.

- Urheilusponsorointi ja vedonlyönti kulkevat käsi kädessä, niin kuin nähdään ulkomaalaisista esimerkeistäkin. Investoinnit olisivat reiluja Suomeen, Tikka sanoo.

 

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.