Unelma Tampereen derbyfinaalista elää! Ilveksen duunarit TPS:n turma

Ilves tekee 2-0 maalin 1:34
Ilveksen Juuso Pulli iskee joukkueensa toisen maalin toisessa erässä.

Ilves oli selkä seinää vasten SM-liigan välierien neljännessä pelissä, mutta voitti kotonaan 3–0 ja kavensi ottelusarjan lukemiin 2–3.

Ilves tuli erittäin kovalla sykkeellä otteluun, eikä TPS päässyt samanlaiseen vauhtiin kuin aiemmissa otteluissa. Marek Langhamer tarvitsi Ilveksen maalissa nollapeliin 26 torjuntaa.

Ilveksen Marko Anttila sai maalihanansa auki ensimmäisessä erässä 15. minuutilla. Puolustaja Juuso Pulli lisäsi johtoa viivavedolla toisen erän 10. minuutilla.

Matias Mäntykivi toi rutkasti lisää turvallisuuden tunnetta laukomalla komean soolon päätteeksi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Andrei Karejev luisteli vaihtoon Ilveksen kolmannen maalin jälkeen. Tilalle tuli 22-vuotias Eetu Anttila

TPS koki kovia ottelussa jo avauserässä. Jonne Tammela joutui jäämään sivuun avauserässä saatuaan kovan taklauksen.

Ilves teki kaikki maalinsa tasakentällisin.

Ottelusarja jatkuu viidennellä ottelulla jo heti lauantaina Turussa. Kiekko tippuu jäähän 18.30. Pelitahti on raju, sillä mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan maanantaina.

Tappara on varmistanut jo paikkansa SM-liigan finaalissa.