Ulos aurinkoon!

Kesällä elämä siirtyy seinien sisältä pihalle ja puutarhaan! Kodin pihasta saa näyttävän kauniilla kukkaistutuksilla ja mukavuutta lisäävillä puutarhakalusteilla. Kesäjuhlat järjestetään tietysti ulkosalla!

Olipa piha suuri tai pieni, siitä saa pienillä muutoksilla viihtyisän ja toimivan. Yhdelle piha saattaa olla katselua ja ihailua varten, kun taas toinen haluaa pihastaan mahdollisimman toimivan oleskelupaikan.

Ennen varsinaista pihan suunnittelua on siis selvitettävä pihan käyttöön liittyvät tarpeet ja toiveet. Omasta pihasta saa tehdä siis aivan omannäköisensä ja antaa todella persoonallisuutensa näkyä puutarhan yksityiskohdista. Kukilla, vihreillä kasveilla ja puutarhakalusteilla pihasta saa ihanan kesätilan, jossa viettää monta onnellista kesäpäivää ja iltaa.

Näyttäviä istutuksia

Kasvi ja kukkavalinnat ovat oleellinen osa pihan sisustusta. Valintoja tehdessä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon kukkien näyttävyyden lisäksi niiden hoidon tarve. Mikäli tietää olevansa varsinainen viherpeukalo ja ehtivänsä käyttää aikaa pihan jatkuvaan hoitoon, voi valita kasvillisuuden hyvinkin rennoin rantein. Helpommasta pihanhoidosta haaveilevan on syytä valita helpompihoitoisia kukkia ja muita kasveja.

Istutuksia voi tehdä perinteisesti talon seinänvierustoille tai toteuttaa kauniita istutusmuodostelmia muualle pihalle. Kukkapenkkien lisäksi väriloistoa saa myös sijoittamalla kukka-amppeleita pihan puihin tai pihalle aseteltuihin koukkuihin. Kukkien lisäksi myös puilla, pensailla ja muilla luonnonmateriaaleilla, kuten kivillä, saa pihasta näyttävän ja viihtyisän.

Kesäkeittiö puutarhan katveessa

Pihan viihtyisyyteen voidaan vaikuttaa näyttävillä kesäkalusteilla. Kukapa nyt kauniina kesäpäivänä haluaisi syödä kuumaassa keittiössä, kun on mahdollisuus istua miellyttävän vilpoisassa kesäkeittiössä omalla pihalla! Kalusteisiin voi valita omaa värimaailmaa miellyttävät pehmusteet ja niihin sopivan liinan pöydälle.

Ruokailun lisäksi myös auringonpalvonta kuuluu olennaisena osana kesään. Mikäli nauttii auringonotosta, pihalle on hyvä hankkia muutama mukava aurinkotuoli. Myös pienestä lepohetkestä voi nauttia omalla pihalla. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin kömpiä omenapuiden väliin kiinnitettyyn riippukeinuun päiväunille maittavan grillihetken jälkeen ja ihailla puiden kukkaloistoa?

Hurmaavia yksityiskohtia

Kukkien ja muiden istutusten lisäksi pihalle voi rakentaa joko kivistä tai ostaa valmiina kaupasta pieniä suihkulähteitä tai vesialtaita. Veden lorina on rauhoittavaa kuunneltavaa, ja suihkulähteet sekä pienet lammet pihoilla ovat näyttävän näköisiä.

Piha antaa omistajansa luovuudelle täysin vapaat kädet. Kaiken ei tarvitse olla pelkästään käytännöllistä, vaan pihan istutusten lomaan tai vaikkapa grillin kivien päälle voi piilotella pieniä puutarhapatsaita. Myös vanhat ja kuluneet tuolit, jotka eivät kestä enää istumista, toimivat veikeinä kukkapöytinä.

Erilaisilla koreilla kauniine istutuksineen, vekkuleilla patsailla sekä puista roikkuvilla lyhdyillä omasta pihasta saa näyttävän ja persoonallisen näköisen paikan – paikan missä viihtyä!

Teksti: Johanna Tamminen
Kuvat: Asko, Ikea ja Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat