Ulkosuomalaiselta kiitosta Suomen koronalinjalle: "Parempi rajoittaa ensin järkevästi kuin voivotella jälkikäteen"

Onko korona tullut jäädäkseen?"Ei tämä mihinkään häviä, vaan se jää olemaan" 3:16
Katso video: Onko korona tullut jäädäkseen? Suomalaiset kertoivat mielipiteensä MTV:lle.

Koronatartuntojen määrät ovat olleet viime viikkoina nousussa Suomessa. Maanantaina THL kertoi 133 uudesta tartunnasta, ja kahden viime viikon aikana on todettu 1 454 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltävinä kahtena viikkona.

Maanantaina Helsingin Kauppatorilla vieraillut Kaisa Pukkala sanoo, että varsinkin suomalaisten jalkapalloturistien mukana Pietarista tulleet tartunnat ovat olleet harmittavaa seurattavaa.

– Kyllä se vaikuttaa jollain tasolla yleiseen ilmapiiriin, hän sanoo.

– Pelottaa vähän, onko suunta nyt huonompaan suuntaan ja menevätkö paikat taas kiinni, tokaisee puolestaan Annika Öström.

Usean MTV Uutisille puhuneen kaupunkilaisen mielestä korona on jollain tasolla tullut jäädäkseen. Matti Riikonen ei innostu ajatuksesta, että epidemian pahin vaihe olisi jo ohitettu.

– Ei tämä mihinkään häviä, vaan se jää olemaan. Sen kanssa pitää elää, niin minä ajattelen.

Kansainvälisessä vertailussa Suomi on pärjännyt hyvin koronapandemian hoidossa. Saksalaislehti Der Spiegelin vastikään tekemässä 154 maan vertailussa Suomi sijoittui ykköseksi. Vertailussa tarkasteltiin muun muassa kuolleisuutta, rajoituksia sekä rokotusten etenemistä.

Irlanissa asuva Juha Takki vierailee parhaillaan kotimaassa ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Myös hän näkee Suomen toiminnan positiivisessa valossa. Irlannissa koronarajoitukset olivat hänen mielestään liian rajuja.

– Parempi rajoittaa ensin järkevästi kuin voivotella jälkikäteen. Jos rajoitetaan, se on parempi tehdä porrastetusti. Irlannissa avattiin lähes kaikki paikat ja kun tapausmäärät kasvoivat, lyötiin kaikki kiinni. Kansa reagoi siihen todella voimakkaasti. Avoin linja tarkoittaa, että kansa hyväksyy rajoitukset paremmin, Takki sanoo.

Katso THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin haastattelu tänään kello 20-21 nähtävässä keskustelussa MTV3-kanavalla, mtv.fi-palvelussa ja paikan päällä Helsingin Allas Sea Poolilla. Keskustelu on osa Suomen suurinta yhteiskunnallista keskustelutapahtumaa SuomiAreenaa.


SuomiAreenan tapahtumia on koko viikon sekä Porissa että Helsingissä. Porissa tapahtumat keskittyvät torille ja Helsingissä puolestaan ydinkeskustan Allas Sea Poolille. Näitä tapahtumia kuka tahansa voi tulla seuraamaan paikan päälle.


Lisäksi SuomiAreenan tapahtumia järjestetään kahdella studiolla MTV:n tiloissa Helsingissä. Näihin yleisöllä ei ole pääsyä, mutta kaikki studiokeskustelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä netin kautta mtv-palvelussa.


Lisäksi erillinen SuomiAreenaTV-kanava näyttää valikoidut palat tapahtumista. SuomiAreenaTV näkyy antenni- ja kaapelitalouksissa kanavapaikalla 38. Ohjelmat alkavat maanantaina klo 10 ja muina päivinä klo 9.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat