Ulkoministeriltä bikiniviesti: Heinäkuun alussa Espanjaan voi matkustaa ilman jäämistä viikkojen karanteeniin – "Pahin on takana"

Espanjassa pian 13 vuotta asunut Tia Raunio kertoo millaista elämä Madridissa on ollut seitsemän ulkonaliikkumiskieltoviikon aikana 1:33
Espanjassa pian 13 vuotta asunut Tia Raunio kertoi 9. toukokuuta, millaista elämä Madridissa oli ollut 7 ulkonaliikkumiskieltoviikon aikana.

Heinäkuun alusta alkaen Espanjaan matkustavien ulkomaalaisten ei tarvitse jäädä kahden viikon karanteeniin maahantulon jälkeen, maan hallitus tiedotti maanantaina.

– Pahin on takana, twiittasi maan ulkoministeri Arancha González. Viestiä oli täydennetty bikini-, aurinkolasi- ja matkalaukkuemojeilla.

Nykyisten rajoitusten mukaan kahden viikon rajoitus on voimassa Espanjan lisäksi myös muun muassa Suomessa.

Espanja on yksi eniten koronaviruksesta kärsineistä maista. Se sulki rajansa ja rantansa maaliskuussa, mutta on sittemmin lieventänyt rajoituksia, kun uusien tartuntojen määrä on laskenut selvästi.

Espanjassa vierailee vuosittain 80 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä maailman toiseksi vierailluimman valtion. Turismin osuus on 12 prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

Espanjassa on todettu 235 772 koronatartuntaa. Viimeisen viikon aikana päivittäisen koronakuolemat ovat laskeneet alle sadan. Espanja on tarkentanut tänään koronaan liittyvien kuolemien määrää alaspäin lähes 2  000:lla. Yhteensä maassa on tarkennuksen jälkeen koronakuolemia 26  834.

Lue myös:

    Uusimmat