Ulkoministeri Haavisto: Ukrainalaisia työntekijöitä on saapunut Suomeen omia reittejään pitkin: "Ilmeisesti toistakymmentä on Suomessa tällä hetkellä"

1:03
Ulkoministeri Haavisto: "Ilmeisesti joitakin ukrainalaisia on jo omia reittejään pitkin saapunut".

Suomi tarvitsee koronakriisin aikana työntekijöitä kriittisiin maa- ja metsätalouden tehtäviin. Ukrainalaisia työntekijöitä on jo Suomessa, kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Suomi tarvitsee koronakriisiä helpottamaan noin 1 500 kausityöntekijää, joilla on sopivaa erityisosaamista maa- ja metsätalouden kriittisillä aloilla.

Suomesta tällaista työvoimaa ei ole löytynyt, joten ulkoministeri Haavisto on keskustellut Ukrainan ulkoministerin Vadym Prystaikon kanssa, miten yhteistyö kausityöntekijöiden suhteen voisi toimia.

– Ilmeisesti joitakin ukrainalaisia on jo omia reittejään pitkin saapunut. Tämä on tietysti tärkeä päätös, että voidaan maatalouden aivan kriittisimpiä tehtäviä saada ihmiset tekemään, Haavisto sanoi ennen hallituksen kehysriihen alkua.

Haaviston mukaan maahan jo saapuneet ukrainalaiset ovat tällä hetkellä karanteenissa.

– Ilmeisesti toistakymmentä on Suomessa tällä hetkellä, ja täytyy lähiviikkoina katsoa, mitä lopun asiantuntijaporukan kanssa tehdään.Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja