Ulkomaantoimittajat kuvasivat tulvia Kiinassa, kun vihamielinen joukko ympäröi heidät – toimittajat maassa vihamielisen kampanjan kohteena

Pahimmat tulvat 1000 vuoteen piinaavat Kiinan Henania – jättipato vaarassa, ihmisiä jumissa tulvivissa metrovaunuissa 1:50
Katso video: Pahimmat tulvat 1000 vuoteen piinaavat Kiinan Henania – jättipato vaarassa, ihmisiä jumissa tulvivissa metrovaunuissa.

Toimittajia ympäröivät henkilöt syyttivät heitä Kiinan maineen pilaamisesta. Kiina on suhtautunut yhä kielteisemmin ikäviin uutisiin maasta.

Los Angeles Timesin ja saksalaisen Deutsche Wellen toimittajat kohtasivat vihaisen joukon Zhengzhoun kaupungissa lauantaina. Joukko kuvasi ja kyseenalaisti heitä sekä syytti toimittajia Kiinaa koskevien valheiden levittämisestä.

Myös muita toimittajia vastaan on hyökätty, erityisesti BBC:n toimittajia kohtaan. Asiasta kertoo The Guardian.

Toimittajat Alice Su ja Mathias Boelinger kuvasivat kuolettavien tulvien jättämiä raunioita Zhengzhoussa. Kaupunkiin satoi vuoden vesimäärä kolmessa päivässä ja kadut sekä metroasemat tulvivat rajusti.

Su kertoi toimittajien olleen alueella, jossa kauppiaat olivat menettäneet koko omaisuutensa ja he olivat ”ahdistuneita hallituksen riittämättömästä avusta.”

– Monet olivat halukkaita kertomaan kohtalostaan ja kohtaamistaan vaikeuksista, Su tviittasi.

– Meitä ympäröinyt joukko vaikutti kuitenkin hyvin vihaiselta, ja he halusivat ulkomaalaisten vain lähtevän pois.

Deutsche Wellessä työskentelevä Boelinger kertoi, että häntä tönittiin ja joukko huusi hänelle syyttäen Kiinan mustamaalaamisesta. Kävi myös ilmi, että joukko luuli hänen olevan BBC:n toimittaja Robin Brant.

 – En tiennyt heidän olevan Brantin perään. Kiinassa on häikäilemätön kampanja BBC:n uutisia vastaan maan kansallisissa piireissä ja valtion mediassa, Beolinger sanoi.

Yllä olevassa tviitissä näkyy, kuinka joukko ihmisiä ympäröi toimittaja Boelingerin. Jos tviitti ei näy, löydät sen täältä.

Toimittajat muista medioista ovat myös kertoneet kohdanneensa häirintää tulvista raportoidessa. Ainakin Al Jazeeran ja CNN:n toimittajat kertovat häirinnästä kiinalaisen Weibon verkkoalustalla.

Kiinan tulvien virallinen kuolinluku on noussut ainakin 69:ään uhriin. Kiinalainen media, joka on tiukasti kommunistisen puolueen valvonnassa, on keskittynyt uutisoimaan tuhoista yleisellä tasolla.

Mediaa on ohjeistettu olemaan uutisoimatta surua herättävällä tavalla tai yhdistämään tapauksia historiallisiin tragedioihin ilman lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat