Mainos

Ulkomaalaisille ilotytöille porttikielto Suomeen

Eduskunta on hyväksymässä hallituksen ehdottaman lainmuutoksen, joka mahdollistaisi ulkomaalaisten ilotyttöjen käännyttämisen jo rajalla.

Eduskunnan hallintovaliokunta ei esitä muutosta hallituksen ehdottamaan lainmuutokseen. Siinä käännyttäminen tehtäisiin mahdolliseksi, jos henkilön voidaan epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin tai myyvän seksipalveluja.

Valiokunta korostaa kuitenkin, että seksipalvelujen myynnistä on oltava riittävä näyttöä. "Tässä suhteessa ei voida tehdä johtopäätöksiä pelkästään ulkoisen olemuksen perusteella".

Valiokunnassa oli pohdittu myös, missä kulkee prostituution raja. Ravintolassa tai sen yhteydessä tapahtuva "show tai muu sellainen esitys" ei valiokunnan mielestä ole seksipalvelujen myyntiä. Hallituskin lähti siitä, että epäilylle täytyy olla perusteita, esimerkiksi tietoa siitä, että näin on tapahtunut aiemmin.

Valiokunnan mielestä tilannetta rajalla arvioitaessa pitää ottaa huomioon, paljonko seksipalvelujen myynnistä on kulunut aikaa. Eduskunta päättää uudesta ulkomaalaislaista vaalikauden viimeisten lakien joukossa ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.