Ukrainan maailmanmestari suuntasi taistelukentältä harjoitusleirille

Ampumahiihdon maailmanmestari Dmitro Pidrutshnyi on vapautettu palveluksesta Ukrainan armeijassa, ja hän on aloittanut maajoukkueen mukana valmistautumisen tulevaan kauteen. Asiasta kertoo muun muassa Ukrainan kansallinen televisioyhtiö Suspilne.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Pidrutshnyi vahvisti maaliskuun taitteessa liittyneensä Ukrainan kansalliskaartiin Ternopilissä.

Ukrainan ampumahiihtomaajoukkue myös vetäytyi maaliskuussa käydyistä maailmancup-kauden viimeisistä kilpailuista, jotka olivat ohjelmassa Suomen Kontiolahdella, Viron Otepäässä ja Norjan Holmenkollenilla.

Ukrainan maajoukkue oli kuitenkin harjoitellut jälleen yhdessä toukokuun lopusta lähtien läntisessä Ukrainassa. Poissa oli tosin ollut vuoden 2019 takaa-ajon maailmanmestari Pidrutshnyi, joka oli ollut puolustamassa maataan sodassa.

Nyt Pidrutshnyi on kuitenkin Ukrainan nuoriso- ja urheiluministeriön tukemana saanut vapautuksen armeijasta ja liittynyt maajoukkueen harjoitusleirille.

Ukrainan A-maajoukkueessa on nyt täydet kuusi miesurheilijaa, kun taas naisurheilijoita maajoukkueen vahvuudessa on kolme. Meneillään olevan harjoitusleirin on määrä jatkua tulevaan keskiviikkoon, 15. kesäkuuta, saakka.

Ukrainalainen drone kuvaa viimeiset hetkensä, kun venäläisohjus pudottaa sen 0:18
Katso, kun Ukrainan drone kuvaa viime hetkensä venäläisohjuksen osuessa siihen.

Lue myös:

    Uusimmat