Ukrainan asevoimien komentajan toimistossa salakuuntelulaite – välit Zelenskyiin huonot

Venäläiset vapaaehtoiset taistelevat Ukrainan puolella – tällainen on Siperian pataljoona 2:22
Venäläiset vapaaehtoiset taistelevat Ukrainan puolella – tällainen on Siperian pataljoona

Turvallisuuspalvelun mukaan löydetty kuuntelulaite ei ole alustavien tietojen perusteella toiminnassa.

Ukrainan asevoimien komentajan Valeri Zaluzhnyin käyttöön tarkoitetusta toimistotilasta on löytynyt salakuuntelulaite, kertoo Ukrainan turvallisuuspalvelu.

Turvallisuuspalvelun mukaan löydetty kuuntelulaite ei ole alustavien tietojen perusteella toiminnassa. Paikalta ei ollut turvallisuuspalvelun mukaan löytynyt myöskään minkäänlaisia tallennukseen tai äänen etälähetykseen käytettäviä laitteita.

Lisäksi turvallisuuspalvelu tähdensi lausunnossaan, ettei laite löytynyt Zaluzhnyin toimistosta, vaan eräästä tilasta, jota hän voisi jatkossa käyttää työskentelyyn.

Löydetty kuuntelulaite lähetetään turvallisuuspalvelun mukaan tutkittavaksi.

Komentajan ja presidentin välit jännitteiset

Sekä ukrainalaiset että ulkomaiset mediat ovat raportoineet kasvavista jännitteistä Zaluzhnyin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin välillä.

Zaluzhnyi sanoi viime kuussa, että Venäjän ja Ukrainan väliset taistelut olivat jumiutuneet. Sekä presidentti Zelenskyi että Venäjän hallinto kiistivät komentajan esittämän arvion.

Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi kuitenkin viime viikolla, että Ukraina hidastaa talvisin sotilasoperaatioitaan, oli kyse sitten vastahyökkäyksestä tai puolustuksesta. Zelenskyi vastasi näin kun häneltä kysyttiin, onko Ukrainan sotilaallinen tilanne niin kriittinen, että maan on tärkeintä nyt puolustaa hallitsemiaan alueita.

Venäjä aloitti laajan hyökkäyksensä Ukrainassa viime vuoden helmikuussa. Ukraina ryhtyi kovasti odotettuun vastahyökkäykseensä tämän vuoden kesällä, mutta operaatio ei ole juurikaan edennyt.

Lue myös:

    Uusimmat