Ukrainalaispormestari: Kiovan lähellä oleva Irpin on vallattu takaisin Venäjän joukoilta – "Meillä on hyviä uutisia"

Pienen pojan itkulle ei meinannut tulla loppua, kun isälle piti sanoa hyvästit – evakuoinnit käynnistyivät Irpinissä taistelujen keskellä maaliskuun alussa 3:27
Katso myös: Pienen pojan itkulle ei meinannut tulla loppua, kun isälle piti sanoa hyvästit – evakuoinnit käynnistyivät Irpinissä taistelujen keskellä maaliskuun alussa

Irpinin kaupungin pormestarin mukaan Ukrainan joukot olisivat saaneet kaupungin takaisin hallintaansa. Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Reuters ja CNN.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Irpin sijaitsee noin 20 kilometriä Kiovasta luoteeseen. Kaupungissa on käyty kiivaita taisteluita. Kaupunki sijaitsee myuös lähellä strategisesti merkittävää Hostomelin lentoasemaa.

– Meillä on hyviä uutisia tänään – Irpin on vapautettu. Ymmärrämme, että edessä on lisää hyökkäyksiä kaupunkiamme kohtaan, ja me puolustamme sitä rohkeasti, pormestari Oleksandr Markushyn sanoi videolla viestipalvelu Telegramissa.

Reuters ja CNN tähdentävät, että eivät ole pystyneet vahvistamaan tietoja.

Venäjä vaikuttaa veväytyvän Kiovan ympäristöstä

Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri (evp) Pekka Toveri arvioi Ylen haastattelussa, että Venäjä vaikuttaa vetävän joukkojaan Kiovan ympäristöstä Ukrainassa. 

Ukrainan mukaan osa venäläisjoukoista on vetäytynyt jo Valko-Venäjän puolelle.

Toveri toteaa, että joukkojen vetäytymisessä on kyse taktisen painopisteen siirtämisestä idän suuntaan.

– Eteenkin Kiovan itä- ja koillispuolella on ollut merkkejä siitä, että venäläiset vetäytyvät ja ukrainalaiset etenevät nopeasti. On merkkejä siitä, että he eivät vetäydy taistellen vaan vetäytyvät vapaaehtoisesti, Toveri sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat