Ukrainalaiskomentaja: Teimme onnistuneen vastahyökkäyksen Bahmutin lähellä

Ukraina laukaisi tukun ohjuksia Bahmutissa – Valtava ohjussade tallentui kameraan 0:33
Katso myös: Ukraina ampui valtavan määrä raketteja taivaalle Bahmutissa – katso videomateriaalia laukaisusta yläpuolelta.

Ukraina on tehnyt onnistuneen vastahyökkäyksen Bahmutin lähellä, väittää Ukrainan 3. rynnäkköprikaatin komentaja Andriy Biletskyi Telegramissa julkaistussa videossa. Asiasta uutisoi CNN.

Biletskyin mukaan Ukraina päihitti taisteluissa Venäjän 72. prikaatin yksiköitä tuhoten "6. ja 8. komppanian".

Komentaja myös väitti, että ukrainalaisjoukot ottivat "huomattavan määrän vankeja", minkä lisäksi Venäjän Wagner-palkkasotilasryhmän 3. rynnäkköyksikkö kärsi väitetysti raskaita tappioita.

Väitetyn vastahyökkäyksen seurauksena Ukraina otti Biletskyin mukaan takaisin alueen, jonka leveys on kolme kilometriä ja syvyys 2,6 kilometriä. Hän ei kertonut, millä alueella väitetty vastahyökkäys tarkalleen tapahtui.

Tietoja ei ole vahvistettu. Tiedossa ei myöskään ole, onko Ukrainan tarkoitus jatkaa lähiaikoina vastahyökkäyksiä Bahmutin suunnalla.

Venäjä ja Ukraina ovat taistelleet Itä-Ukrainan Donetskin alueen Bahmutin kaupungista kuukausia. Venäjä hallitsee suurta osaa itse kaupungista.

Ukrainan odotetaan aloittavan suuren vastahyökkäyksensä kevään tai alkukesän aikana. Yleisimmin suunnaksi on arvioitu Etelä-Ukrainaa. Alta voit katsoa kansanedustaja, kenraalimajuri evp. Pekka Toverin (kok.) arvion siitä, miltä mahdollinen vastahyökkäys voisi näyttää.

Pekka Toveri arvioi, millaisissa tunnelmissa Venäjä viettää voitonpäivää: "Mikä olisi nöyryyttävämpää kuin ampua hävittäjä Punaisen torin yllä" 4:16
Kansanedustaja, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri (kok.) kertoo: Tällainen tulee olemaan Ukrainan vastahyökkäys.

Lue myös:

    Uusimmat