Ukraina: Takaisin vallatuilta alueilta paljastuu lasten raiskauksia – yksi uhreista on 1-vuotias poika, joka kuoli

Ukrainan poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista 1:36
Ukrainan poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista.

Ukrainan ihmisoikeusviranomaisen Ljudmila Denisovan mukaan ukrainalaisviranomaiset saavat nyt lukuisia soittoja vanhemmilta, joiden lapsia venäläissotilaat ovat miehityksen aikana raiskanneet. Tietoja ei ole vahvistettu, ja ne voivat järkyttää herkimpiä.

Suurin osa raiskauksista kertovista puheluista tulee Denisovan mukaan tällä hetkellä Harkovan alueelta, jossa Ukrainalla on käynnissä menestyksekäs vastahyökkäys, jonka myötä se on onnistunut valtaamaan takaisin useita asutuskeskuksia.

– Venäläissotilaiden julmuudet eivät tunne rajoja, Denisova kirjoittaa Facebookissa.

Denisova nostaa esimerkeiksi useita lasten raiskauksia. 

– Kaksi venäläistä raiskasi yksivuotiaan pojan, joka kuoli. Yhdeksänkuukautinen tytär raiskattiin kynttilällä, Denisova listaa.

Esimerkiksi keskiviikkona tunnin aikana ukrainalaisviranomaiset saivat Denisovan mukaan kymmenen ilmoitusta seksuaaliväkivallasta. Kahdeksassa tapauksessa kyse oli alaikäisten raiskauksista, Denisova kirjoittaa. Vuorokauden aikana puheluita tuli 56.

– 9-vuotiaiden tyttökolmosten sukupuolielimet ovat vakavasti haavoittuneet raiskauksen seurauksena. Tämä tehtiin hänen shokissa olevan äitinsä edessä, Denisova sanoo.

Venäläiset ovat Denisovan mukaan raiskanneet myös esimerkiksi 67- ja 78-vuotiaat miehet.

Lue myös:

    Uusimmat