Ukraina pyysi Roman Abramovitshin apuun

Ukrainan sota juuri nyt: Ukrainan ja Venäjän neuvottelut käynnistyivät 20:37
Ukrainan sota juuri nyt: Ukrainan ja Venäjän neuvottelut käynnistyivät.

Jalkapalloseura Chelsean omistava venäläinen oligarkki Roman Abramovitsh yrittää auttaa Ukrainaa rauhanneuvotteluissa Venäjän kanssa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

– Voin vahvistaa, että Ukrainasta lähestyttiin Roman Abramovitshia, ja hän on yrittänyt auttaa siitä lähtien, Abramovitshin edustaja sanoi.

Venäjä aloitti viime torstaina laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan, ja maat käyvät sotaa. Tiedossa ei ole, millainen rooli venäläismiljardööri Abramovitshilla on maiden välisissä neuvotteluissa.

– On epäselvää, mikä vaikutus hänellä on, koska Venäjä ei ole maa, jossa isoilla liikemiehillä on vaikutusta poliittisiin päätöksiin, Reutersin lähde sanoi.

Abramovitsh on tunnettu läheisistä väleistään Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin, mutta hänen tyttärensä Sofia on julkaissut viime päivinä useita Putin-kriittisiä päivityksiä sosiaalisessa mediassa.

Abramovitsh ilmoitti lauantaina antavansa omia vastuitaan Chelsean muulle johtoportaalle, mutta hän aikoo pysyä Englannin Valioliigassa pelaavan seuran omistajana.

Lue myös:

    Uusimmat