Zelenskyi kertoo saaneensa yhteydenottoja venäläisliikemiehiltä – Ukraina valmis antamaan turvapaikan yhdellä ehdolla

Onko Venäjä luopunut Kiovan tavoittelusta? 2:25
Katso yllä oleva video: Onko Venäjä luopunut Kiovan tavoittelusta? Näin sotilasasiantuntija arvioi.

Venäläisoligarkki Roman Abramovitsh on valmis tukemaan Ukrainaa, kertoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi riippumattomien venäläismedioiden haastattelussa sunnuntaina.

Zelenskyin mukaan hän on saanut vastaavanlaisia yhteydenottoja myös muilta venäläisiltä liikemiehiltä.

Zelenskyi sanoi, että Ukraina on valmis antamaan turvapaikan kaikille, jotka auttavat maata taistelussa Venäjää vastaan.

Presidentin mukaan venäläiset liikemiehet ovat kertoneet hänelle haluavansa "tehdä jotakin" ja "auttaa jollain tavoin" lieventääkseen Venäjän jo kuukauden jatkunutta hyökkäystä Ukrainaan.

–  Jotkut ovat sanoneet olevansa valmiita auttamaan Ukrainan jälleenrakentamisessa sodan jälkeen, Zelenskyi kertoi.

Muun muassa Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat asettaneet pakotteita lukuisille venäläisoligarkeille, myös Abramovitshille, Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Zelenskyi kertoi myös, että jotkin venäläisyritykset ovat tarjonneet tukeaan Ukrainalle siinä toivossa, että ne välttyisivät vastineeksi pakotteilta.

Presidentti lisäsi, että Ukraina on valmis auttamaan niitä venäläisiä liikemiehiä, jotka tukevat Ukrainaa taistelussa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Jalkapalloseura Chelsean omistajana tunnettu Abramovitsh on joutunut laittamaan seuran myyntiin pakotteiden vuoksi.

Hänen on väitetty hankkineen vuonna 2003 lontoolaisseuran omistukseensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin käskystä, mutta Abramovitsh on kiistänyt väitteen.

Lue myös:

    Uusimmat