Ukraina kiistää osallisuutensa väitettyyn droneiskuun Kremlissä – "Missä logiikka?"

Tämän videon aitous epäilyttää – Putinin väitetään joutuneen murhayrityksen kohteeksi 2:02
Katso video: Näin väitetty droneisku Kremliin tapahtui – Ukrainalta väkevä vastaus Venäjän väitteisiin syyllisestä.

Ukraina kiistää osallisuutensa droneiskuun, jonka Venäjä väittää tapahtuneen viime yönä Kremlissä.

Viranomaiset Ukrainan presidentinkansliasta kertovat uutistoimisto Reutersille, ettei Ukrainalla ole tekemistä droneiskun kanssa.

Venäjä väittää iskun tapahtuneen viime yönä ja että se olisi kohdistunut maan pääkaupungin Moskovan Kremlissä sijaitseviin hallintorakennuksiin.

Venäjä kertoi aiemmin tänään pitävänsä iskua Ukrainan yrityksenä tappaa presidentti Vladimir Putin.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podolyak kertoo Reutersille, että Venäjän syytökset viestivät Moskovan valmistelevan laajamittaista "terrori-iskua" Ukrainaa vastaan lähipäivinä.

Podolyak sanoo yhdysvaltalaismedia CNN:lle, että Ukrainan ei olisi mitään järkeä toteuttaa tällaista iskua, koska se ei edistä sen sotilaallisia tavoitteita mitenkään. Siitä olisi hänen mukaansa ennemminkin haittaa.

– Tämän myötä Venäjä voisi oikeuttaa laajat iskut ukrainalaisiin kaupunkeihin, siviileihin ja infrastruktuuriin. Miksi tarvitsisimme sellaista? Missä on logiikka? Podolyak sanoo CNN:lle.

Podolyak uskoo, että Venäjä haluaa syytöksillä temmata aloitteen taistelukentällä sekä viedä huomiota pois Ukrainan odotetulta vastahyökkäykseltä.

Zelenskyin tiedottaja Serhi Nykyforov sanoo niin ikään CNN:lle Venäjän haluavan vain kärjistää ilmapiiriä ennen Moskovassa järjestettävää voitonpäivän paraatia.

Voitonpäivän paraati järjestetään vuosittain 9. toukokuuta natsi-Saksasta vuonna 1945 saadun voitonkunniaksi.

Lue myös:

    Uusimmat