Mainos

Ujo opiskelija ei saanut vastakaikua romanttisille tunteilleen – ampui naista ja puri palasia suoraan pakarasta, haaveilee jo seuraavasta murhasta

1:27
Psykiatrisessa sairaalassa tuomiotaan istuva kannibaali Isakin Drabbad aikoo mennä naimisiin Ruotsissa.

Ujo ja estynyt opiskelija rakastui vaaleaan hollantilaisnaiseen. Kun vastakaikua tunteille ei tullut, joutui nainen tapetuksi ja kannibaalin uhriksi.

Eräs äärimmäinen tabu on ihmissyönti, jonka historiasta on nyt kirjoitettu ensimmäinen suomalainen asiateos. Artemis Kelosaaren kirjoittama Kannibaalikirja – Kirjoituksia ihmissyönnin historiasta etsii vastausta kysymykseen, mikä on saanut ihmiset syömään toisia ihmisiä.

– Ennen kaikkea haluan kertoa lukijalle jotain odottamatonta, yllättävää. Ihmissyönti lienee häiritsevintä, mistä olen kirjoittanut. Se kuitenkin on kiehtonut minua nuoresta saakka, Kelosaari kertoo nettisivuillaan.

Eroottisen kannibaalin kieroutunut maailma

Aikamme ehkä eroottisin kannibaali on Sagawa Issei, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Tokion kannibaali.”

Fyysiseltä ja henkiseltä olemukseltaan Sagawa oli hintelä, ujo, estynyt ja yksinäinen. Hän tuli hyvin toimeentulevasta perheestä, mutta hänellä ei ollut juuri ystäviä, lemmensuhteista puhumattakaan, kuvaillaan kirjassa.

Opiskellessaan Pariisin Sorbonnen yliopistossa Sagawa rakastui. Rakkauden kohde oli toinen opiskelija Renée Hartevelt. Hartevelt oli isokokoinen, vaalea hollantilaisnainen. Sagawalla oli fetissi länsimaisiin, etenkin germaanisiin naisiin. Hän sekä palvoi, että kadehti heitä. Naiset olivat hänen silmissään voimakkaita ja elinvoimaisia eli kaikkea sitä, mitä Sagawa ei itse ollut.

Puri paloja tappamansa naisen pakarasta

Hartevelt ei ollut kiinnostunut Sagawasta muutoin kuin ystävänä, kollegana ja ilmeisesti älykkäänä keskustelukumppanina. Kun Hartevelt tuli eräänä iltana lukemaan saksalaista ekspressionistista runoutta, japanilaismiehellä oli kivääri valmiina.

Teenjuonnin ja lukemisen jälkeen Hartevelt käänsi Sagawalle hetkeksi selkänsä, jolloin Sagawa tarttui kivääriin ja ampui häntä päähän, kirja kertoo.

Sagawa yritti purra paloja suoraan tappamansa naisen pakarasta, mutta ihmishampaat ovat liian heikkoja lihan raateluun. Niinpä hän leikkasi veitsellä paloja ruumiista ja söi osan raakana, osan kypsennettynä.

Hän pakkasi jäljelle jääneet osat matkalaukkuun, jonka hylkäsi Bois de Boulognen puistoon. Kohtalonoikusta kannibaali nähtiin ja pidätettiin.

Haaveilee vapaalla jalalla seuraavasta murhasta

Sagawa todettiin psykoottiseksi ja hän vietti useita vuosia suljetulla osastolla, jonne hänet oli tuomittu loppuelämäksi. Rikkaan isän avustuksella hänet siirrettiin myöhemmin Japaniin Matsuzavan mielisairaalaan. Ranskan viranomaiset unohtivat kuitenkin toimittaa Japaniin joitakin vangitsemista koskevia papereita, joten tämän onnenkantamoisen avulla kannibaali vaputettiin vuonna 1986.

Sagawa asuu Tokiossa ja haaveilee seuraavan murhan tekemisestä. Uhrin täytyy olla tällä kertaa japanilainen ja Sagawa julistaa syövänsä vain naisia. Tietenkin. Hänhän voi syödä vain sellaista, jota hän himoitsee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja