Uimahalliinkaan ei pääse ilman koronapassia – tällaisia koronarajoituksia on tänään otettu käyttöön eri puolilla Uuttamaata

Uudellamaalla on astunut lauantaina (4.12.) voimaan uusia koronarajoituksia. Tämän seurauksena useissa kaupungeissa liikuntatiloihin, museoihin tai tapahtumiin ei ole tästedes asiaa ilman koronapassia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tästä päivästä alkaen sisätiloissa järjestettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudellamaan sairaanhoitopiirin alueella.

Rajoitukset voi kiertää vaatimalla koronapassia, eli todistusta joko kahdesta otetusta rokoteannoksesta tai alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestistä.

Koronapassia edellytetään laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa tästä päivästä alkaen useissa eri Uudenmaan kaupungeissa.

Muun muassa Keravan museoissa, uimahallissa, kirjaston yleisötilaisuuksissa sekä seurakunnan ja kaupungin järjestämissä tapahtumissa vaaditaan nyt koronapassia.

Myös Espoossa koronapassi on edellytyksenä sisäänpääsylle kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin.

*Juttu jatkuu videon jälkeen.

10:01
EK:n Jyri Häkämies kritisoi hallitusta hidastelusta MTV:n Uutisextrassa: Koronapassi saatava työpaikoille nopeasti.

Vantaalla koronapassivaatimus koskee myös sisäliikuntatiloja, liikuntakursseja ja ohjattua aikuisten harrastustoimintaa. Uimahalleissa koronapassia vaaditaan Vantaalla vasta vähän myöhemmin. Myös Porvoossa uimahalli ottaa koronapassin käyttöön vasta 7. joulukuuta.

Helsingissä koronapassia vaaditaan osassa asiakastiloista, kuten sisäliikuntapaikoissa, kulttuurikeskuksissa ja kaupungin museoissa, mutta urheiluhallien osalta koronapassia vaaditaan vasta 7. joulukuuta alkaen.

Kaikissa Uudellamaalla sijaitsevissa kaupungeissa, yllä mainitut mukaanlukien, yli 20 hengen tapahtumia tai yleisötilaisuuksia järjestävien tulee vaatia tilaisuuksissa vierailevilta koronapassia.

Jos passi puuttuu, asiaa tilaisuuksiin ei ole.

Näissä paikoissa ei tarvitse koronapassia

Uudenmaan koronatilanne on heikentynyt nopeasti.

Koronapassin käytön tavoitteena on estää koronatartuntojen leviämistä ihmisten kokoontumisissa, aluehallintovirasto perustelee. 

Koronapassia ei edelleenkään edellytetä esimerkiksi ruokakaupoissa, huoltoasemilla, kirjastoissa (tapahtumat pois lukien), postissa tai apteekeissa asioidessa.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuksiin saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Tällä tietoa rajoitukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja