Uhriluku Turkissa kasvaa voimakkaan maanjäristyksen jäljiltä – katso videolta, kun vanha nainen pelastetaan raunioista aplodien saattelemana

1:21
Tuhannet osallistuvat pelastustöihin Turkissa maanjäristyksen jälkeen – katso videolta, kun vanha nainen pelastetaan raunioista aplodien saattelemana

Ainakin 25 ihmistä on saanut surmansa maanjäristyksen aiheuttamien tuhojen vuoksi Turkissa, kertoo CNN.

Uhriluvun pelätään kasvavan edelleen etenkin Turkissa. CNN:n mukaan ainakin 800 ihmistä on loukkaantunut. 

Turkin pelastusviranomaiset (AFAD) etsivät ihmisiä raunioista yötäpäivää. Katso yllä olevalta videolta, miltä pelastustyöt näyttävät!

Voimakas maanjäristys tapahtui Egeanmerellä, Kreikan Samosin saaren kupeessa perjantaina iltapäivällä. 

Maanjäristyksen voimakkuudeksi on arvioitu jopa 7, ja sen kerrotaan tuntuneen myös Kreikassa aina maan pääkaupungissa, Ateenassa, saakka. 

Kreikan Samosin saarella maanjäristyksen seurauksena kaksi teini-ikäistä sai surmansa. Näin ollen kaikkiaan järistys on aiheuttanut ainakin 27 ihmisen kuoleman. 

Tuhannet osallistuvat pelastustöihin

Pelastustyöt ovat jatkuneet Turkissa yön yli. Maanjäristys tuhosi useita isoja rakennuksia Turkin länsirannikolla, missä pelastustöihin osallistuu liki 5 000 ihmistä. 

Yön aikana turkkilainen pelastushenkilöstö pelasti Izmirissä rakennusten raunioista naisen, joka oli ollut järistyksen aikaan hammaslääkärissä. 

BBC:n mukaan ihmisiä on pelastettu useita kymmeniä. 

Katso yllä olevalta videolta, miltä pelastustyöt näyttävät Izmirin kaupungissa. Pelastettu nainen on hämmästyttävän hyvässä kunnossa! 

Järistys aiheutti valtavia tuhoja

Turkin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Izmirissä, ainakin 20 rakennusta romahti maanjäristyksen voimasta. 

Miljoonakaupungissa järistys aiheutti valtavan paniikin, kun rakennusten romahduksen lisäksi maanjäristys nosti merenpintaa niin, että merivesi nousi kaupungin kaduille.

1:41
Tältä Turkissa näytti pian voimakkaan järistyksen jälkeen perjantaina (30.10.) iltapäivällä. 

Turkissa on myös suomalaisia

STT uutisoi perjantai-iltana, että Turkin Izmirissä ja Kreikan Samosin saarella on tämänhetkisen tiedon mukaan yhteensä 21 suomalaista. 

Ulkoministeriön mukaan valtaosa heistä on tavoitettu, eikä kenenkään tiedetä loukkaantuneen järistyksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja