Uhka toisesta koronavirusaallosta sai Euroopan pörssit sulkeltamaan – Helsingin pörssi painui alle 10 000 pisteen

2:53
Helsingin pörssi syöksyi yli 7 prosenttia, New Yorkin osakekauppa keskeytettiin – näin koronavirus vaikutti talouteen keväällä

Uhka toisesta koronavirusaallosta ja maiden kiristyvistä rajoitustoimista saivat Euroopan pörssit sukeltamaan viikon aluksi.

Helsingissä suunta oli sama ja yleisindeksi painui alle 10 000 pisteen rajan. Iltapäivän alussa Helsinki pakitti noin 2,7 prosentin tahtiin.

Tästä päivästä alkaen Espanjan pääkaupungissa Madridissa on voimassa pahimmille tartunta-alueille julistettuja liikkumisrajoituksia. Nämä ovat voimassa kaksi viikkoa.

Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi oli iltapäivän alussa noin kolmen prosentin laskussa. Tahti oli sama myös Frankfurtissa ja Pariisissa. Madridissa ja Milanossa alamäki oli vielä jyrkempi.

Sijoittajiin vaikuttaa myös kansainväliselle ICIJ-toimittajaverkostolle vuodettu materiaali epäilyttävistä tilisiirroista. Uusissa paljastuksissa saksalainen suurpankki Deutsche Bank sai lisää rapaa kylkeensä ja nyykähti lähes kahdeksan prosentin laskuun.

Helsingissä koko vaihtokärki oli punaisena. Finnair otti viisi prosenttia takapakkia ja Nordea oli noin 3,5 prosentin alamäessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja